Volledig scherm
Oud-voetballer Andy van der Meijde en zijn vriendin ex-playmate Melisa Schaufeli. Het koppel is in februari te zien in een reallifesoap bij SBS6. © anp

Soap Andy van der Meijde en Melissa in februari op tv

Voetballer Andy van der Meijde (34) en zijn verloofde Melisa Schaufeli zijn maandenlang op de voet gevolgd door camera's voor hun eigen reallifesoap. Alles is vastgelegd, zoals een zonnige vakantie, Andy's wedstrijden met gelegenheidsteam Lucky Ajax en het emotionele weerzien met zijn dochter uit Engeland.

Volledig scherm
© ANP Kippa

De soap, genaamd Andy & Melisa, is vanaf vrijdag 28 februari elke week om 20:30 uur te zien bij SBS6. In het programma staan Andy's voorbereidingen om de ex-playmate ten huwelijk te vragen centraal. Maar de kijker ziet ook vooral de dagelijks beslommeringen in huize Andy en Melisa voorbij komen. Terwijl Melisa heel actief is met haar kapperszaak, hangt Andy liever lui op de bank. Dat kan botsen, maar levert soms ook grappige situaties op.

Andy was jarenlang actief bij verschillende topclubs in Europa. Behalve een professionele voetballer was hij ook een feestbeest en een rokkenjager. Overmatig alcoholgebruik had echter een negatief effect op zijn voetbalcarrière. Andy besloot dan ook het roer om te gooien. In de soap over zijn leven is onder andere te zien hoe hij zich richt op de cursus Trainer Betaald Voetbal.

Melisa (1980) is bekend van haar deelname aan het realityprogramma Paradise Hotel en de De Gouden Kooi. Ook stond ze twee keer in Playboy. Melisa heeft een zoon (Nino) uit een eerdere relatie en twee kinderen met Andy (Lilly en Rox). Met zijn vijven wonen ze in Apeldoorn. Andy heeft nog drie andere dochters (Isabella en Purple in Italië, en Dolce in Engeland).