Volledig scherm
SP-leider Emile Roemer op archiefbeeld © anp

SP: Huur sociale woning 400 euro per jaar omlaag

De SP wil de huurprijs voor sociale woningen structureel met 400 euro per jaar verlagen. Dat staat in haar verkiezingsprogramma dat donderdag wordt gepresenteerd.

Quote

Zes jaar VVD-be­leid heeft een huurexplo­sie veroor­zaakt

Emile Roemer

De partij van Emile Roemer wil de opbrengst van de verhuurdersheffing gebruiken om de maatregel te betalen. Verder wil de SP investeren in bouw en isolatie van sociale huurwoningen.

Kiezen voor de huurders
,,Iedereen verdient een betaalbaar dak boven zijn hoofd. Maar zes jaar VVD-beleid heeft een huurexplosie veroorzaakt. De huren stegen de afgelopen zes jaar met 28 procent. Wij breken met deze koers en kiezen voor de huurders", aldus Roemer.

De SP wil deze week bij de behandeling van de begroting van minister Stef Blok (Wonen) al een voorstel indienen om volgend jaar de huren van sociale woningen te verlagen met 200 euro per jaar.

De partij heeft eerder laten weten dat het verkiezingsprogramma gaat over ,,stimuleren en investeren''. De SP wil dat Nederlanders meer te besteden krijgen. ,,Met hogere lonen en een tot 10 procent hogere AOW krijgt Nederland de broodnodige stimulans voor meer werk en welvaart'', aldus Roemer. Zijn partij stelt voor het minimumloon met 10 procent te verhogen.

  1. Broer ernstig zieke coffeeshopbaas Van Laarhoven: ‘Het gaat niet goed met hem’
    Video

    Broer ernstig zieke coffeeshop­baas Van Laarhoven: ‘Het gaat niet goed met hem’

    De naar Nederland gebrachte coffeeshopbaas Johan van Laarhoven (59) heeft volgens zijn advocaat zestien verschillende aandoeningen die niet in een gevangenis kunnen worden behandeld. Via een kort geding wilden zijn advocaten vandaag afdwingen dat de Tilburger accurate medische zorg krijgt, maar zonder succes. Volgens de Staat is de medische zorg voor van Laarhoven in zijn cel voor nu voldoende. Zijn broer maakt zich ernstig zorgen.