SP-lijsttrekker Lilian Marijnissen deelt handtekeningen uit na het uitbrengen van haar stem voor de Tweede Kamerverkiezingen in basisschool De Korenaer in Oss, woensdagochtend.
Volledig scherm
SP-lijsttrekker Lilian Marijnissen deelt handtekeningen uit na het uitbrengen van haar stem voor de Tweede Kamerverkiezingen in basisschool De Korenaer in Oss, woensdagochtend. © ANP

SP valt flink terug, leider Marijnissen: ‘corona speelde ons parten’

Ooit was de SP in de peilingen de grootste partij van Nederland, maar in keiharde Kamerzetels zakt de Socialistische Partij steeds verder weg. De partij lijkt van de huidige veertien zetels er zelfs nog eens vijf kwijt te raken. ,,Een tegenvaller, het is niet de uitslag die we hadden verwacht", reageerde lijsttrekker Lilian Marijnissen. 

  1. 'Rijdende Rechter'-expert haalt uit in tinnitus-debat: 'Zeiken over decibel is achterhaald lobbygelul'
    PREMIUM
    gehoorschade

    'Rijdende Rech­ter'-ex­pert haalt uit in tinnitus-de­bat: 'Zeiken over decibel is achter­haald lobbyge­lul'

    De al weken durende discussie over het verlagen van de geluidsnorm op festivals en in discotheken is ‘achterhaald lobbygelul dat nergens toe leidt’. Dat zegt Peter van der Geer van Acoustic Events, een van de bekendste adviesbureaus op het gebied van geluidsmanagement en akoestiek. ,,Met symboolwetgeving gaan we gehoorschade echt niet oplossen, ga toch eens nuttig werk doen!”