Volledig scherm
Jos Brech wordt gezocht voor betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen (inzetje). © Politie

Spaanse advocaat: Jos Brech komt vandaag naar Nederland

Jos Brech, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, wordt donderdag aan Nederland uitgeleverd. Dat heeft zijn Spaanse advocaat gezegd.

De raadsman zei dat Brech na de middag op het vliegtuig wordt gezet. Hij wist geen concreet tijdstip en kon ook niet zeggen naar welk Nederlands vliegveld Brech reist.

Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de elfjarige Nicky Verstappen twintig jaar geleden op de Brunssummerheide. Hij zat in afwachting van zijn uitlevering aan Nederland vast in een Spaanse cel. Brech was bereid mee te werken aan een verkorte procedure voor zijn uitlevering.

De 55-jarige verdachte uit Simpelveld werd 26 augustus aangehouden in een afgelegen gebied op circa 50 kilometer van Barcelona. Dat gebeurde na een tip van iemand die hem had herkend van foto's. Brech zat daar al meerdere maanden afwisselend in een tentje en in een huis met dakloze mensen.

Er zijn bij de politie in Polen en Nederland verder geen aangiftes binnengekomen tegen Jos Brech, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de de dood van Nicky Verstappen. Dat meldden justitie en politie in Polen en Nederland gisteren aan het AD. Brech vertrok naar Polen nadat hij was weggestuurd bij de Nederlandse scouting.

Het Openbaar Ministerie in Nederland wil tot dusver geen mededelingen doen over wanneer Brech wordt uitgeleverd.

Volledig scherm
Aquarel van moordverdachte Jos Brech. © ANP