Tim uit Alphen werd met veel geweld gearresteerd en moest worden behandeld in het ziekenhuis.
Volledig scherm
Tim uit Alphen werd met veel geweld gearresteerd en moest worden behandeld in het ziekenhuis. © Joris van Gennip

Speciale zitting over rellen Malieveld: ‘Jullie gaan allemaal dood’

Verschillende personen die zich zondag zouden hebben misdragen op het Malieveld in Den Haag moeten zich op 10 mei voor de rechter verantwoorden tijdens een speciale politierechterzitting. Dan staan onder anderen ‘de man met vechthond’ terecht voor wie een waarschuwingsschot werd gelost en de 36-jarige Tim, die zo hard op zijn hoofd werd geslagen door de politie. Daarover ontstond veel ophef. De onrust ontstond zondag tijdens een demonstratie tegen premier Rutte en de coronaregels.

84 reacties

 • Brian De Raad

  3 maanden geleden
  Jankzakken... De confrontatie aangaan met veiligheidsdiensten en dan achteraf de zielepoot uithangen. Absurd dat geen hogere straffen worden gegeven aan dit soort figuren. Je wordt meerdere malen gesommeerd te vertrekken.
 • g v.d. kolk

  4 maanden geleden
  Wie niet horen wil, moet voelen
 • Paul Slinger

  4 maanden geleden
  Die Tim is een beroeps protester, als er ergens een demonstratie is, dan is hij erbij, hij is een onruststoker, als hij gewoon weg was gegaan en niet geprovoceerd had dan had hij geen klappen gehad. wat je ziet is de halve waarheid, politie ligt onder een vergrootglas, het lijkt wel of de demonstranten de madiamacht hebben . Ik heb niet tegen protesteren , maar protesteren op niks af en ontkennen dat corona niet bestaat is dom, we zijn geen dictatuur maar we moeten door de zure appel heen bijten
 • Alwin Offereins

  4 maanden geleden
  Ik sta voorleidt achter de politie. Demonstratie recht is een groot goed in ons vrije land maar er zijn wel regels aan verbonden. Die worden wekelijks met voeten getreden. En telkens maar weer oproepen om te komen “koffie drinken” om je niet aan de regels te hoeven houden. Bekijk het even zeg, dat is de wereld op z’n kop. Geen medelijden met deze droeftoeters die er alles aangelegen is om de zaak op de spits te drijven. En nog een ding; “wij zijn Nederland”, never!
 • Van Maurikk

  4 maanden geleden
  Als de politie alle keren, 3x in Amsterdam en de laatste op het malieveld, had gewacht tot 4 uur dan was een zachte drang van de politie voldoende geweest om de mensen weg te krijgen. Maar er was steeds een overmacht aan ME'ers, paarden en honden, totaal overbodig.Maar ja opdracht door de burgemeesters moest worden uigevoerd.