Apothekers adviseren coronapatiënten om bij koorts en keelpijn paracetamol te slikken en geen ibuprofen.
Volledig scherm
Apothekers adviseren coronapatiënten om bij koorts en keelpijn paracetamol te slikken en geen ibuprofen. © Koen Suyk

Specialisten: slik bij voorkeur paracetamol bij coronavirus en geen ibuprofen

Apothekers en medicijnautoriteit CBG adviseren patiënten met het coronavirus om paracetamol te slikken in plaats van ibuprofen. In Frankrijk wordt het gebruik van ibuprofen afgeraden, omdat deze pijnstiller de virusinfectie zou verergeren. Zo ver gaan Nederlandse deskundigen niet.

 1. LIVE | Rutte betreurt onrust over verpleeghuizen, bijna 75 duizend doden in Mexico

  LIVE | Rutte betreurt onrust over verpleeg­hui­zen, bijna 75 duizend doden in Mexico

  Premier Mark Rutte vreest dat nog acht veiligheidsregio’s in ons land naar de alarmfase ‘zorgelijk’ gaan komende vrijdag. Er wordt snel gesproken over eventuele nieuwe maatregelen. In de afgelopen 24 uur zijn in Nederland in totaal zo’n 2250 nieuwe corona-gevallen gemeld. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) noemt de stijging in de ziekenhuisopname ‘alarmerend’. Ook vandaag lees je in dit liveblog alles over het coronavirus. De ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.
 2. <br>Gebarentolk gaat viraal met ‘hamsteren’: ‘Iedereen weet meteen wat je bedoelt’
  PREMIUM


  Gebarentolk gaat viraal met ‘hamsteren’: ‘Iedereen weet meteen wat je bedoelt’

  ‘Puur vakmanschap’ en ‘een echte professional’. Gebarentolk Irma Sluis (48) uit Den Haag wordt overladen met positieve reacties vanwege haar optreden bij de persconferentie die het kabinet gistermiddag gaf. Sluis moest voor dove en slechthorende kijkers het bijzondere woord ‘hamsteren’ tolken en deed dat volgens velen op formidabele wijze. ,,Eerlijk? Ik wist tot voor kort nog niet of daar al een gebaar voor was”, bekent ze in gesprek met deze site.