Volledig scherm
Hans Spekman en Wim Kok © ANP

Spekman schaamt zich voor Wim Kok

PvdA-voorzitter Hans Spekman zoekt naar een manier om PvdA-leden zonder partijfunctie aan te spreken op hun gedrag. Hij heeft zich gestoord aan de gebeurtenissen bij het bedrijf PostNL. Daar stemden voormalige kopstukken Wim Kok en Jacques Wallage als commissaris in met bonussen voor de top, terwijl postbodes hun baan verliezen.

'Veel PvdA'ers schamen zich dood. Ik ook.' Spekman zegt dat hij de mores in de partij wil veranderen. Er is al een erecode waaraan PvdA-politici zich moeten houden, maar Spekman wil een bredere aanpak voor leden. 'Dat kan via een code, maar hoeft niet.' Critici vrezen dat Spekman 'een inquisitiementaliteit' en 'kadaverdiscipline' invoert, schrijft het AD vandaag.

  1. Trucker Jan uit Enschede zit al twee jaar vast in Frankrijk: ‘Ik wil alleen maar naar huis’
    PREMIUM
    Video

    Trucker Jan uit Enschede zit al twee jaar vast in Frankrijk: ‘Ik wil alleen maar naar huis’

    Trucker Jan van Erkelens wordt in Frankrijk verdacht van drugssmokkel. Hij zweert onschuldig te zijn. Criminelen zouden de drugs in zijn lading hebben verstopt. Maar de Enschedeër zit nu al twee jaar te wachten op een mogelijk proces. Hij mag het land niet uit. Berooid en alleen als een kerkrat woont hij op een zolderkamertje van een dominee. Het was pas zijn tweede rit als zzp’er.