Spookrijdende verdachten klappen na lange achtervolging op politiewagen

videoTwee agenten zijn vanochtend lichtgewond geraakt nadat spookrijdende verdachten van een inbraak frontaal op een politiewagen botsten. De twee verdachten uit Den Haag reden tegen het verkeer in op de A1 bij Deventer toen ze op de politiewagen klapten. Het duo is behoorlijk gewond naar het ziekenhuis gebracht, de agenten hadden alleen nekklachten.

De politie ging vanochtend vroeg af op een melding van een inbraak in een supermarkt in Delden. De twee verdachten hadden het volgens de politie waarschijnlijk voorzien op de sigaretten, maar werden gehinderd door een rooksysteem. Dit systeem verspreidt rook tijdens een inbraak, waardoor de overvallers niets meer zien.

Volledig scherm
Flinke schade nadat spookrijders op een politiewagen zijn geklapt © SPS Media

De twee mannen, 28 en 24 jaar oud en allebei uit Den Haag, gingen er in de auto vandoor toen agenten ze probeerden aan te houden. Daarna volgde een achtervolging van een uur door de regio Gelderland. Met acht politievoertuigen werd geprobeerd de verdachten aan te houden. Toen de mannen in de verkeerde richting de A1 opreden kwamen ze in botsing met een politieauto.

Onderzoek

De afgelopen maanden hebben zijn meerdere soortgelijke snelkraken geweest in de regio. De laatste was gisteren in een supermarkt in Borne, waar sigaretten zijn meegenomen. De politie onderzoekt of het om dezelfde verdachten gaat. Iets voor 9.30 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Mistmachine

Veel kans hadden de daders overigens niet, want na het sneuvelen van de ruit gingen alle alarmbellen af en stond de winkel binnen no-time vol rook. „Bij de servicebalie en ter hoogte van de ING-pinautomaat in de supermarkt hangen twee mistmachines”, vertelt Bekman. „Zo'n machine blaast een minuut lang rook. Binnen een paar seconden zie je al niks meer.”

Bekijk hieronder de beelden