Volledig scherm
a16 © OvD-RWS Alex

Spookrijder veroorzaakt zwaar ongeval A16: twee mannen (49 en 27) omgekomen

UpdateDoor een ongeval met meerdere voertuigen op de A16 in Brabant zijn vannacht een 49-jarige man uit Dordrecht en een 27-jarige man uit Litouwen om het leven gekomen. Vermoedelijk is de aanrijding door een spookrijder ontstaan. 

Kort voor het ongeval kreeg de politie meerdere meldingen binnen van een spookrijder op de A16. Vervolgens ontstond er rond 03.45 uur een ernstig ongeluk.

Meerdere hulpdiensten rukten uit. ,,Bij aankomst bleken twee auto’s met hoge snelheid met elkaar in aanraking te zijn gekomen. Beide bestuurders kwamen hierbij om het leven. Zes andere voertuigen raakten beschadigd, doordat zij niet op tijd uit konden wijken. De inzittenden van deze voertuigen raakten niet gewond", aldus de politie. Als de politie zeker is van de identiteit van de omgekomen bestuurders 'wordt eerst de familie ingelicht'.

Afsluiting

Het is nog niet bekend langs welke weg de vermoedelijke spookrijder op de A16 is terechtgekomen. De snelweg was enkele uren na het ongeluk in zuidelijke richting tussen Breda en knooppunt Galder afgesloten. Rijkswaterstaat was nog bezig met opruimwerkzaamheden. Verkeer richting Antwerpen werd door Rijkswaterstaat geadviseerd om te rijden via Oosterhout (A59, A27 en A58). De weg werd rond 10.00 uur vrijgegeven. De politie heeft ook vanuit de lucht foto's gemaakt van de situatie.

OvD-RWS Alex on Twitter

Ongeval #A16 Re 64,1 sporenonderzoek in volle gang. Weg voorlopig nog dicht.

ANWBverkeer on Twitter

Door 'n aanrijding t.g.v. een spookrijder is de #A16 Rotterdam < - > Antwerpen DICHT tussen de knp. Princeville en Galder. Tot 10.00 uur waarschijnlijk. Omrijden via Bergen op Zoom.