Beoogd minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Ernst Kuipers.
Volledig scherm
PREMIUM
Beoogd minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Ernst Kuipers. © ANP

Sportsector verbaasd: aanstaand minister Ernst Kuipers houdt interne fitnessclub in ziekenhuis open

Terwijl de sportscholen deze lockdown zijn gesloten, blijkt de interne fitnessruimte van het Erasmus MC gewoon open - tot verbazing van de sportsector. Volgens het Rotterdamse ziekenhuis mag dit op grond van een uitzonderingsregel, maar opmerkelijk genoeg is die bij de branchevereniging helemaal niet bekend.

109 reacties

 • Ton Krootjes

  9 maanden geleden
  Dus alle sportclubs open .Zijn allemaal goed geventileerd, Voldoende ruimte. En heel belangrijk voor conditie en gezondheid. Met twee maten meten, te absurd voor woorden, mijnheer Kuipers. Slechte beurt. Slecht begin.
 • Stephan Veldhuijsen

  9 maanden geleden
  Geldt dit enkel voor het Erasmus of is er in elk ziekenhuis een fitnessruimte voor personeel aanwezig? Zo niet, dan kunnen ze vast wel een ruimte vinden en apparatuur huren van de lokale sportschool, heeft die ook weer wat inkomsten. En verder sportscholen open voor die andere essentiële beroepen zoals vakkenvullers, bakkers, slagers, medewerkers van fastfoodketens, bouwmarkten. Tenslotte zou de economie zonder deze fitte werknemers stil komen te liggen.
 • Anoniem

  9 maanden geleden
  En voor de mensen die zeggen dat de zorg het verdient omdat ze t zo zwaar hebben en extra diensten moeten draaien, op mijn werk draaien we ook diensten van 16 uur om de ‘zieken’ op te vangen. 6 dagen per week. Maar nee als je niet in de zorg werkt doe je er niet toe. Y Dolman
 • Anoniem

  9 maanden geleden
  Man man man. Iets met 2 maten meten. En dan willen ze dat we zon persoon serieus nemen? Het is lachwekkend. Y dolman
 • Sandra Smits

  9 maanden geleden
  Sporten is voor iedereen goed