Eric van der Burg, staatssecretaris Asiel en Migratie, staat de pers te woord op het Binnenhof na afloop van de eerste ministerraad na de politieke zomerstop.
Volledig scherm
Eric van der Burg, staatssecretaris Asiel en Migratie, staat de pers te woord op het Binnenhof na afloop van de eerste ministerraad na de politieke zomerstop. © ANP

Staatssecretaris Van der Burg dinsdag naar Tubbergen om ‘asielhotel’

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel en Migratie) gaat dinsdag naar Tubbergen om te praten met de gemeenteraad over de aankoop van een hotel door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Er is veel protest tegen deze aankoop, zowel bij omwonenden als bij het gemeentebestuur.

 1. Geen potje padel na 20.00 uur door geluidsoverlast: ‘Dit gaat ons leden kosten’
  PREMIUM
  15

  Geen potje padel na 20.00 uur door geluids­over­last: ‘Dit gaat ons leden kosten’

  Door het hele land lopen momenteel rechtszaken tegen geluidsoverlast van padelbanen, zo ook in Beverwijk. Daar wonen de bewoners van het woonwagenpark pal naast tennisvereniging LTC D.E.M. Hun nieuwe padelbanen werden afgelopen maart op feestelijke wijze geopend, maar voor de buren is het alles behalve feest. Zij zijn vanwege geluidsoverlast naar de rechter gestapt. Die geeft hen gelijk: de padelbanen moeten vanaf november elke avond om 20.00 uur sluiten.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”