Stamhoofd Masai viel voor Nederlandse Manon: 'Verliefdheid is overal hetzelfde'

VideoLunchen achter je laptop? Koeien aan de melkmachine? Sankale, 'ongeveer 50 jaar' en lid van de Masai, valt van de ene verbazing in de andere. In Rotterdam logeert hij bij zijn grote liefde Manon. Hij vertelt donderdag in BlueCity010 over zijn leven.

Quote

Het gaat erom de dingen te accepteren zoals ze komen en niet te forceren

Sankale

Hoe kan dat? Toeristen die geen vlees eten? Toeristen die zo weinig energie hebben? Sankale, gids in zijn vaderland, wist niet wat hem overkwam. Maar nu hij een paar weken in Rotterdam is, begrijpt hij het. Samen met Manon van Oldenbarneveld (37) bezocht hij een moderne melkveehouderij. ,,Die koeien leven in een gevangenis. Ze hebben geen band met mensen, maar met machines. Hun melk zou ik niet kunnen drinken en hun vlees niet kunnen eten. Nu begrijp ik de toeristen die vegetariër zijn.''

Als hij zijn koeien melkt, fluit hij een wijsje en streelt ze. Overal op de savanne is eten: melk, bloed en vlees van de koeien, kruiden en wortelen. Hier in Nederland vind je eten alleen in supermarkten, zegt hij. Foute boel, je ziet niet waar het vandaan komt.