Volledig scherm
© anp

Standbeeld Willem van Oranje onthuld in Breda

In Breda is een standbeeld van Willem van Oranje onthuld. Het monumentale beeld van Gerrit Bolhuis staat op de Parade van het Kasteel van Breda waar de Koninklijke Militaire Academie (KMA) is gevestigd.

Volledig scherm
Huub Stapel, verkleed als koning Willem I, tijdens de onthulling van het standbeeld van Willem van Oranje © anp

Willem van Oranje woonde in de zestiende eeuw in het Kasteel van Breda. Ook liggen alle Nassaus van voor de reformatie in de Grote Kerk in Breda begraven.

Generaal b.d. Peter van Uhm mocht het beeld onthullen, acteur Huub Stapel verscheen voorafgaand aan de onthulling verkleed als koning Willem I op de Grote Markt in Breda.

Het beeld, dat voorheen in Willemstad op Curaçao stond, is door de Prins Willem de Eerste Herinneringsstichting geschonken aan de KMA.

  1. Kwart van Nederlanders geeft toe: ‘Ik vind mijn partner niet eens aantrekkelijk’

    Kwart van Nederlan­ders geeft toe: ‘Ik vind mijn partner niet eens aantrekke­lijk’

    Een kwart van de seksueel actieve Nederlanders vindt de eigen partner niet aantrekkelijk genoeg om er goede seks mee te hebben. Dat blijkt uit onderzoek van Christine le Duc, de grootste en oudste aanbieder binnen de erotiekbranche. In België geeft meer dan de helft toe zich niet (meer) seksueel aangetrokken te voelen tot hun partner. ,,Concluderend kunnen we zeggen dat er zowel in Nederland als in België werk aan de winkel is”, stelt Audrey van Ham, CEO van Christine le Duc.