Volledig scherm
© anp

Standbeeld Willem van Oranje onthuld in Breda

In Breda is een standbeeld van Willem van Oranje onthuld. Het monumentale beeld van Gerrit Bolhuis staat op de Parade van het Kasteel van Breda waar de Koninklijke Militaire Academie (KMA) is gevestigd.

Volledig scherm
Huub Stapel, verkleed als koning Willem I, tijdens de onthulling van het standbeeld van Willem van Oranje © anp

Willem van Oranje woonde in de zestiende eeuw in het Kasteel van Breda. Ook liggen alle Nassaus van voor de reformatie in de Grote Kerk in Breda begraven.

Generaal b.d. Peter van Uhm mocht het beeld onthullen, acteur Huub Stapel verscheen voorafgaand aan de onthulling verkleed als koning Willem I op de Grote Markt in Breda.

Het beeld, dat voorheen in Willemstad op Curaçao stond, is door de Prins Willem de Eerste Herinneringsstichting geschonken aan de KMA.

  1. Man (77) maakte schaamteloos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Man (77) maakte schaamte­loos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Een 77-jarige Nederlander heeft vandaag bij de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van vier jaar tegen zich horen eisen, omdat hij jonge kinderen seksueel zou hebben misbruikt in Thailand en de Filipijnen. De man had honderden zelfgemaakte afbeeldingen en video’s van kinder- en dierenporno in zijn bezit. ,,Hij wist dondersgoed dat de kinderen in een uitzichtloze situatie zaten en maakte hij daar schaamteloos misbruik van”, aldus de officier van justitie.