Volledig scherm
© Thinkstock

Steeds meer Nederlanders emigreren

Het aantal mensen dat emigreert, neemt in rap tempo toe. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat dagelijks gemiddeld 395 inwoners van Nederland naar een ander land verhuizen.

Poll

Steeds meer Nederlanders emigreren

  • Goed idee, wil ik ook (69%)
  • Nee, wil ik niet (23%)
  • Heb ik al gedaan (8%)
23864 stemmen

Dat meldt de Telegraaf. Dit zou voornamelijk gebeuren uit onvrede met het politieke klimaat, de gevolgen van de economische crisis en de verharding van de samenleving.

Vorig jaar pakten in totaal 144.175 landgenoten hun biezen. De populairste bestemmingen waren Duitsland, België en Engeland. Daarnaast zijn de Scandinavische landen erg in opkomst vanwege het aantrekkelijke woon- en werkklimaat.

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’

    Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals bezorger Bas Masselink zegt: ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”