Elektromonteurs van Stedin. Simon, uit dit artikel, staat niet op de foto.
Volledig scherm
PREMIUM
Elektromonteurs van Stedin. Simon, uit dit artikel, staat niet op de foto. © Stedin

Steeds minder mensen afgesloten van energie, met dank aan de afsluitmonteur

Ondanks de voor velen onbetaalbare energieprijzen, zijn er dit jaar nog geen vierduizend huishoudens afgesloten van gas of elektriciteit. De afsluitmonteurs van netbeheerders zijn daar zeer terughoudend in, zo blijkt uit onderzoek van deze site. ,,Ik sluit je heus niet zomaar af”, zegt monteur Simon* van Stedin.

29 reacties

 • EE de Kroon

  2 maanden geleden
  Als mensen achter lopen met hun energie rekening, heeft dat meestal meerder oorzaken. Dan wordt je misschien wel niet direct afgesloten, maar als je het niet kan betalen, dan kan je dat later dus ook niet. Dus wanneer gaan ze het dan wel doen. Ik betaalde altijd tussen 70 en 100 euro en velen met mij, als ze tot het plafon moeten betalen 290 euro, dan is dat nog steeds een heel bedrag voor veel mensen. Privatiseren die hele handel, prijzen schieten door het dak heen, maar alleen in NL, gek hé.
 • M Waarhold

  2 maanden geleden
  Trouwens, "Simon" bepaalt niet of u afgesloten wordt.
 • van Bergen

  2 maanden geleden
  @ Wilma Lutz, Groot gelijk mevrouw. Onze regering zorgt eerst dat velen door hun toedoen, de rekening(en) niet meer kunnen betalen, en zegt vervolgens tegen diezelfde mensen om de brood- en hoognodige 'donatie' maar weer aan een ander te geven. Tenzij u een nog schrijnender geval kent in uw directe omgeving, niet doen . .
 • M. Kok

  2 maanden geleden
  @ ervan weg Dhr.Jette beloofd ( bron ad) niemand hoeft deze winter in de kou te zitten. 15-9. Ben zo vriendelijk geweest dit even voor u op te zoeken. 😉 Fijne dag! Mvg, Mieneke
 • M. Kok

  2 maanden geleden
  @ Jan Blitterswijk mijn idee. Hoewel ik het fantastisch vind waar dhr.Rutte het aan gedoneerde heeft.😊