Samantha stuurde de stamcellen van haar baby vorig jaar nog op naar CryoSave. Nu weet ze niet waar ze zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Samantha stuurde de stamcellen van haar baby vorig jaar nog op naar CryoSave. Nu weet ze niet waar ze zijn. © VINCENT JANNINK

‘Stel dat mijn kind ziek wordt, en de stamcellen zijn kwijt...’

RECONSTRUCTIEZe dachten dat stamcellen van hun kind bij Cryo-Save in veilige handen waren. Nu is het maar de vraag of ze er ooit bij kunnen, mocht hun kind ernstig ziek worden. Bedrijven in Zwitserland, Polen en Dubai vechten om het gevoelige materiaal. Voor duizenden ouders is dat een bittere pil. 

Vreselijk, vindt Samantha (27) uit Nunspeet het. Superfrustrerend ook. ,,Misschien komt het materiaal wel in criminele handen. Weten wij veel?’’

 1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
  PREMIUM
  Geldoorlog in Europa

  Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

  De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?
 2. Einde aan onzekerheid: Nederlands 'coronaschip' mag aanmeren in Florida
  UPDATE

  Einde aan onzeker­heid: Nederlands 'corona­schip' mag aanmeren in Florida

  De kogel is door de kerk: het door het coronavirus getroffen cruiseschip MS Zaandam mag vanavond onder strikte voorwaarden aanmeren in Port Everglades, bij Fort Lauderdale in Florida. Dat heeft burgemeester Dean Trantalis vanavond bekendgemaakt. De gouverneur van Florida verzette zich al dagen tegen de komst van het Nederlandse cruiseschip, maar werd onder andere door president Donald Trump onder druk gezet.