Arbeidsmigranten verlaten in een busje het slachthuis van Vion in Groenlo. Het slachthuis van slachter en vleesverwerker Vion is per direct gesloten vanwege een uitbraak van het nieuwe coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Arbeidsmigranten verlaten in een busje het slachthuis van Vion in Groenlo. Het slachthuis van slachter en vleesverwerker Vion is per direct gesloten vanwege een uitbraak van het nieuwe coronavirus. © ANP

‘Sterke aanwijzingen’ voor nog meer coronaproblemen met slachthuizen

Naast de slachthuizen in Groenlo en Scherpenzeel zijn er nog meer vleesverwerkers die mogelijk moeten sluiten omdat personeel is besmet met corona. ,,Er komt nog meer aan, ik heb sterke aanwijzingen.’’

Volgens FNV-bestuurder John Klijn is het bepaald geen toeval dat gisteren bekend werd dat slachthuis Vion Groenlo de poorten moest sluiten vanwege een uitbraak van het coronavirus. Uit onderzoek van de GGD bleek dat van 212 onderzochte werknemers van het bedrijf er 45 positief testen op corona. 

In de vleesverwerkende sector worden bij de meeste bedrijven de RIVM-regels niet nageleefd, waarschuwde de vakbond al eerder. Uit een steekproef onder leden bleek dat 80 procent van de medewerkers zich niet veilig kan omkleden bij aanvang en sluiting van hun dienst. 

Quote

Tachtig procent van het personeel zijn migranten die fophutje­mutje in busjes naar de fabrieken worden gebracht

  1. LIVE | Trump: ‘VS verbreekt banden met WHO’, België opent grens voor familiebezoeken

    LIVE | Trump: ‘VS verbreekt banden met WHO’, België opent grens voor familiebe­zoe­ken

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.