Volledig scherm
PREMIUM
Migranten uit Venezuela klimmen aan boord van een smokkelaar die hen naar Curaçao moet brengen (foto uit september 2016). © Meridith Kohut/The New York Times/HH

Stevenen we af op een oorlog met Venezuela?

Het Nederlandse leger op de Antillen is extra alert na sluiten van de grens door Venezuela. En de inwoners van Aruba, Bonaire en Curaçao houden hun hart vast na de actie van de Venezolaanse president Maduro. ,,Hij zit als een kat in het nauw.” 

Quote

De ontwikke­lin­gen worden nauwgezet gevolgd

Woordvoerder van het ministerie van Defensie

De supermarktschappen op Aruba, Bonaire en Curaçao raken leger en leger. Sinds de Venezolaanse president Nicolás Maduro de grenzen met Caribisch Nederland voor 72 uur heeft gesloten, stokt de toevoer van verse producten. Zo is er nauwelijks nog fruit en groente te krijgen.

Het Nederlandse leger op de eilanden is extra alert. ,,De ontwikkelingen worden nauwgezet gevolgd”, laat een woordvoerder van het ministerie van Defensie weten. ,,Mocht er aanleiding zijn, dan zal de kustwacht extra patrouilleren.” Op de eilanden zijn zo’n vijfhonderd Nederlandse militairen gestationeerd. Er zijn geen extra manschappen onderweg, meldt defensie.

  1. Man (77) maakte schaamteloos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Man (77) maakte schaamte­loos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Een 77-jarige Nederlander heeft vandaag bij de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van vier jaar tegen zich horen eisen, omdat hij jonge kinderen seksueel zou hebben misbruikt in Thailand en de Filipijnen. De man had honderden zelfgemaakte afbeeldingen en video’s van kinder- en dierenporno in zijn bezit. ,,Hij wist dondersgoed dat de kinderen in een uitzichtloze situatie zaten en maakte hij daar schaamteloos misbruik van”, aldus de officier van justitie.