Stijging ziekenhuisopnames minder snel dan voorspeld, ‘maar we zijn er nog niet’

VIDEOHet aantal coronapatiënten in ziekenhuizen, is licht gedaald. Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) verwacht de komende dagen nog wel een stijging maar veel minder hoog dan eerdere prognoses. Voorzitter Ernst Kuipers waarschuwt wel voor teveel optimisme. ,,We zijn er nog niet.”

 1. LIVE | Belgen willen 5 januari starten met vaccineren, Interpol waarschuwt voor criminele handel nepvaccins
  Coronavirus

  LIVE | Belgen willen 5 januari starten met vaccineren, Interpol waarschuwt voor criminele handel nepvaccins

  Als de EU het licht spoedig op groen zet voor een coronavaccin, zoals alom verwacht wordt, zal België op 5 januari beginnen met vaccineren. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) bevestigd aan VTM Nieuws. Ondertussen waarschuwt Interpol voor criminelen die handelen in nepvaccins. Ook zouden bendes onder meer van plan zijn ‘bevoorradingsketens te infiltreren of verstoren’. Ook vandaag houden we je op de hoogte van het coronanieuws.
 2. Kerstbomen verbrand na waarschuwing van ‘gereformeerde gelovige’
  PREMIUM

  Kerstbomen verbrand na waarschu­wing van ‘gerefor­meer­de gelovige’

  ,,Een moedwillige daad waar ik geen woorden voor heb.” Zo noemt Carlo Rotte uit Meliskerke het verbranden van twee kerstbomen en het vernielen van de kerstverlichting. Al jaren zet de kerstboomverkoper op de rotonde bij zijn dorp vier kerstbomen neer om zo bij te dragen aan de sfeer. Maar in de nacht van zaterdag op zondag zijn twee van die bomen uit de grond getrokken en verbrand. ,,En ook de verlichting moest eraan geloven. Is met haarlak bespoten om ervoor te zorgen dat de brandschade nog groter is.”
 1. Ruim 1 miljoen Nederlanders onder armoedegrens
  Play

  Ruim 1 miljoen Nederlan­ders onder armoede­grens

 2. Hele dag grijs en veel motregen
  Play

  Hele dag grijs en veel motregen