Volledig scherm
Brunssummerheide. © Natuurmonumenten

Stille tocht Brunssummerheide voor slachtoffers Thijs H. afgelast

De voor vrijdagavond geplande stille tocht op de Brunssummerheide voor de twee mensen die daar vorige week om het leven zijn gebracht, gaat niet door. Dat heeft de gemeente Heerlen vandaag via Facebook laten weten.

De gemeente en initiatiefnemers hebben samen besloten de tocht te schrappen nadat de nabestaanden en de buurt hadden aangegeven dat ze op dit moment niet op een stille tocht zitten te wachten. ,,De wens van de nabestaanden moeten we respecteren. Daarom gaat de stille tocht vrijdag niet door”, aldus de gemeente.

Initiatiefnemer Ton Moesman was naar eigen zeggen al vergevorderd met de voorbereidingen op de stille tocht. Hij wist echter dat de nabestaanden hier moeite mee hadden. Moesman had daarom het motto van de tocht veranderd in Stille tocht tegen zinloos geweld op de Brunssummerheide.

,,Ik verwacht dat we alsnog een tocht zullen houden op een ander moment. Onze voorbereidingen zijn niet helemaal voor niks geweest”, aldus Moesman tegenover De Limburger. De initiatiefnemer rekende op enkele honderden deelnemers en mogelijk ook landelijke televisie.

Een 68-jarige man en een 63-jarige vrouw werden afgelopen dinsdag op de Brunssummerheide doodgestoken. De verdachte van beide moorden is de 27-jarige Thijs H. Hij zou ook een 56-jarige vrouw in de Scheveningse Bosjes om het leven hebben gebracht. Thijs H. wordt morgen voorgeleid aan een onderzoeksrechter.