Volledig scherm
© EPA

Storing bij berichtendienst WhatsApp weer voorbij

Een technische storing heeft berichtendienst WhatsApp vandaag zo'n anderhalf uur deels platgelegd. Even na acht uur vanochtend was het in Nederland en enkele andere Europese landen niet mogelijk berichtjes te versturen.

Bij website allestoringen.nl kwamen zo'n 20.000 meldingen binnen over de storing. Volgens die website kampte WhatsApp in Zwitserland en Oostenrijk ook met problemen. Er was sprake van een gebrekkige verbinding en vertraging bij het versturen van berichten.

De berichtendienst wordt vaker getroffen door storingen die overigens meestal maar van korte duur zijn. Zo was er op oudejaarsavond een storing die ook ongeveer een uur duurde. In november 2017 was er tot twee keer toe wereldwijd een grote storing. Afgelopen maand was er twee keer een kleine storing.

  1. Demonstratie anti-Zwarte Piet in Tilburg gestaakt,  tientallen mensen aangehouden
    video

    Demonstra­tie an­ti-Zwar­te Piet in Tilburg gestaakt, tientallen mensen aangehou­den

    In Tilburg heeft de politie zondag tientallen arrestaties verricht rondom rondom de intocht van Sinterklaas in de Brabantse stad. Het gaat om een groep van zo'n vijftig personen die zich keerden tegen de anti-Zwarte Piet-actievoerders. De aanhouding ging niet zonder slag of stoot: er vielen wat klappen tussen de agenten en demonstranten. Ook werd er vuurwerk afgestoken. De mensen die zijn opgepakt, zijn in een touringcar gezet en naar het politiebureau gebracht.