Volledig scherm
Reizigers bij kaartautomaten op Utrecht CS. © ANP

Storing ov-chipkaart: 'ouderwets' saldo checken bij automaat

Als je net het saldo van je ov-chipkaart wilde opzoeken in de applicatie of op de website van ov-chipkaart, heb je het al gezien: er is een storing en de website ligt plat. 

Het Twitteraccount van de reiskaartorganisatie wordt overspoeld met vragen van reizigers. Hoe kunnen ze hun saldo nog checken als de site en de app niet meer werken? Een woordvoerder van ov-chipkaart heeft het antwoord: ,,Als je niet meer verder kunt reizen omdat je niet kunt inzien of je genoeg saldo hebt, kun je bij de gele automaten op de treinstations en in verschillende winkels je ov-chipkaart opladen."

Het is duidelijk dat de storing op de website vervelend is. ,,Mensen kunnen niet meer online hun kaart opladen, automatisch opladen aan- of uitzetten of een nieuwe kaart aanvragen. De storing op de website duurt al minstens twee uur en we weten niet wat de oorzaak is. Maar de storing is om 15.00 uur zeker opgelost."

Het is niet duidelijk of er ook problemen zijn met het inchecken op treinstations en in bussen. ,,Mensen zouden geen last moeten hebben met inchecken", zegt de woordvoerder. ,,Mocht je toch niet kunnen inchecken, laat dat dan weten aan de buschauffeur of conducteur. Zij worden door ons op de hoogte gesteld als er een storing is op de ov-chipkaarten zelf. Zij kunnen dan gepaste maatregelen nemen."

jordy on Twitter

Ik kan dus niet naar de efteling tot ik kan zien hoeveel er op m'n ov kaart staat. Leuk dit

Bas Verhoog on Twitter

@OVchipkaart Hallo! Mijn OV-Chipkaart geeft aan een technisch probleem te hebben of geen extra informatie te kunnen vinden over mijn kaart. Is er iets down?

OV-chipkaart on Twitter

@ChristianAlxs We zijn hiervan op de hoogte en zijn er ook mee bezig om alles zo snel mogelijk weer werkend te krijgen. Excuses voor het ongemak. ^MdeG