Romy Monteiro maakt de punten van de Nederlandse vakjury bekend tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2021.
Volledig scherm
Romy Monteiro maakt de punten van de Nederlandse vakjury bekend tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2021. © ANP

Storing provider nekt duizenden Nederlandse publieksstemmen voor Songfestival

UpdateDe problemen die veel mensen in Nederland gisteren ervaarden nadat ze hadden geprobeerd te stemmen voor het Eurovisie Songfestival, komen voort uit een storing bij een provider. Die verwerkte hun sms’jes niet op tijd, waardoor ze soms midden in de nacht te horen kregen dat hun stem niet meetelde. Dat zegt de European Broadcasting Union (EBU), die de klachtenstroom onderzocht. Deze site kreeg zo'n achthonderd klachten binnen. Aangezien veel mensen meerdere keren stemden, zijn door de storing duizenden Nederlandse publieksstemmen verloren gegaan.

78 reacties

 • Sebastian Krzyminski

  9 maanden geleden
  Pfffff al weer hetzelfde wat is dat voor een k…… 7171 stuurs ik 3 berichten tijdens het stemmen 2 van zegen “ Bedankt voor uw deelname. Helaas is de voting nog niet gestart.” en bij het 3 bericht komt “ Bedankt voor uw deelname. Helaas is de voting al afgelopen.” leren jullie nooit om jullie fouten te voorkomen 🤬🤬🤬🤬🤬
 • Marco S. Zelf

  2 jaar geleden
  Jammer dat de capaciteit van enkele providers wederom niet genoeg blijkt om berichtenstromen af te handelen. Ik hoopte eigenlijk dat het na het nieuwjaarsdebacle van 3 jaar geleden wel opgelost zou zijn.
 • Arthur Brandenburg

  2 jaar geleden
  Héél jammer en de kosten die bellers toch maar gemaakt hebben, je zou er bijna wat bij denken en zo óók de immense stijging qua punten van landen waarbij er mijn inziens enige twijfel is.
 • Anne Spee

  2 jaar geleden
  T-Mobile als provider. Twee keer gestemd en maar 1 kwam erdoorheen. Voor de andere uren later pas een bericht dat het niet meetelde.
 • Van Rossem

  2 jaar geleden
  Niks aan de hand gestemd gelijk een melding gehad.Ligt zeker aan die goedkope abonnementjes.