Volledig scherm
© EPA

Storing WhatsApp voorbij, berichten sturen weer mogelijk

UpdateBerichtenservice WhatsApp heeft vanochtend te maken gehad met een flinke storing. Bij veel gebruikers maakte de app ruim een uur lang geen verbinding meer, terwijl anderen klagen over het feit dat berichten niet meer op de juiste wijze verstuurd werden. Iets na 10.00 uur functioneerde de app weer naar behoren.

Wat de oorzaak van de storing is, is nog niet bekend. Wel is op de site allestoringen.nl rond 09.00 uur deze ochtend een piek te zien in gebruikers (zo'n 2700) die last hebben van een niet functionerende app. De meeste mensen hadden te kampen met verbindingsproblemen.

De storing beperkte zich niet tot ons land. Op sociale media is te zien hoe ook meldingen uit Duitsland, België, Oostenrijk, Frankrijk en zelfs Indonesië komen. 

Hoewel na ongeveer een uur veel Nederlandse gebruikers weer berichten konden versturen via de app, lijkt de storing wereldwijd nog niet voorbij. Het aantal meldingen in Indonesië, India en Zuid-Afrika nam rond 10.00 uur nog toe.

  1. Man (77) maakte schaamteloos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Man (77) maakte schaamte­loos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Een 77-jarige Nederlander heeft vandaag bij de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van vier jaar tegen zich horen eisen, omdat hij jonge kinderen seksueel zou hebben misbruikt in Thailand en de Filipijnen. De man had honderden zelfgemaakte afbeeldingen en video’s van kinder- en dierenporno in zijn bezit. ,,Hij wist dondersgoed dat de kinderen in een uitzichtloze situatie zaten en maakte hij daar schaamteloos misbruik van”, aldus de officier van justitie.