Volledig scherm
© EPA

Storing WhatsApp voorbij, berichten sturen weer mogelijk

UpdateBerichtenservice WhatsApp heeft vanochtend te maken gehad met een flinke storing. Bij veel gebruikers maakte de app ruim een uur lang geen verbinding meer, terwijl anderen klagen over het feit dat berichten niet meer op de juiste wijze verstuurd werden. Iets na 10.00 uur functioneerde de app weer naar behoren.

Wat de oorzaak van de storing is, is nog niet bekend. Wel is op de site allestoringen.nl rond 09.00 uur deze ochtend een piek te zien in gebruikers (zo'n 2700) die last hebben van een niet functionerende app. De meeste mensen hadden te kampen met verbindingsproblemen.

De storing beperkte zich niet tot ons land. Op sociale media is te zien hoe ook meldingen uit Duitsland, België, Oostenrijk, Frankrijk en zelfs Indonesië komen. 

Hoewel na ongeveer een uur veel Nederlandse gebruikers weer berichten konden versturen via de app, lijkt de storing wereldwijd nog niet voorbij. Het aantal meldingen in Indonesië, India en Zuid-Afrika nam rond 10.00 uur nog toe.

 1. De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’
  PREMIUM

  De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’

  Voor veel boeren is de geest uit de fles. Geholpen door de acties in de provincies trekken woensdag duizenden agrariërs en medestanders richting RIVM en het Binnenhof in Den Haag om weer aandacht te vragen voor het stikstofbeleid dat in hun ogen niet deugt. Aan de wieg van het protest staat Farmers Defence Force, een jonge beweging die onstuimig groeit en weigert water bij de wijn te doen. Maar er klinkt ook (interne) kritiek op de werkwijze van het nieuwe ‘boerenleger’. ,,We moeten onze hand niet overspelen.’’
 2. Bekende boerenactivist (30) zat in trekker die levensgevaarlijke situatie veroorzaakte, politie rekent op arrestaties
  video

  Bekende boerenacti­vist (30) zat in trekker die levensge­vaar­lij­ke situatie veroorzaak­te, politie rekent op arresta­ties

  Bij het uit de hand gelopen boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, vandaag betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen”, zegt hij tegen deze nieuwssite. De politie onderzoekt het incident en verwacht op korte termijn aanhoudingen te verrichten.