Stormloop op nieuwe Efteling-attractie Symbolica

VideoHet was vanochtend 'Ren je rot' toen de poorten van De Efteling om 09.40 uur open gingen. Iedereen wilde als eerste in de nieuwe attractie Symbolica. Inmiddels is er een wachtrij van meer dan 2 uur.

De attractie is vandaag voor het eerst geopend voor publiek. De afgelopen dagen konden medewerkers, abonnementshouders en omwonenden al met de 'darkride' een tocht maken door de geheime gangen en koninklijke vertrekken van het paleis Symbolica.

Fons Jurgens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Efteling ,,We hebben geprobeerd een onderscheidende familieattractie te bouwen, speciaal ter ere van het 65-jarig bestaan van de Efteling. Om nu te zien dat hele families naar de Efteling komen voor een rit in Symbolica, is heel bijzonder. En dan spreek ik niet alleen voor mezelf, maar vooral voor alle mensen die bij de bouw van deze grootse attractie betrokken waren.”

Volledig scherm
De wachttijd liep snel op. © LEVIN & PAULA PHOTOGRAPHY VOF

Afhankelijk van de wachtrij maken bezoekers de Schattentour naar het feestelijke bal, de Heldentour als ridder of de Muziektour als componist. Drie verschillende routes, die ieder hun eigen traject volgen door de geheime gangen langs de tien scènes. Om er een paar te noemen: het Observatorium, plantenkas Botanicum met de reusachtige vis in zijn aquarium en de Panorama Salon. Daar kijk je vanaf het balkon in een donker Symbolicaans berglandschap met een vulkaan, eilandjes in het water, een verlichte stad en dorpjes; een diorama zoals in Droomvlucht.

Symbolica is de duurste attractie uit de geschiedenis van de Efteling. De bouw kostte 35 miljoen euro.

Volledig scherm
Bezoekers trotseerden de regen om de nieuwe attractie te kunnen zien. © LEVIN & PAULA PHOTOGRAPHY VOF