Volledig scherm
© Árchieffoto ANP

Straf hoerenlopers roept veel vragen op

Een groot deel van de Tweede Kamer heeft vooralsnog moeite met het voorstel van ChristenUnie, SP en PvdA om hoerenlopers te bestraffen die (konden) weten dat ze gebruik maakten van een slachtoffer van mensenhandel.

Als duidelijk is dat er opzet in het spel is bij de klant, lijkt die bestraffing voor de Kamer niet zo'n probleem. Maar het ,,redelijkerwijs kunnen vermoeden'' van mensenhandel is voor met name VVD en D66 onvoldoende om een hoerenloper aan te pakken. Ze willen dat dit deel uit het voorstel wordt geschrapt. De vraag voor deze en ook voor andere partijen is namelijk hoe je dat moet vaststellen.

De PVV zit het hele plan niet zitten en ook GroenLinks plaatst grote vraagtekens. Het CDA is wel voor en wil zelfs hogere straffen dan ChristenUnie, SP en PvdA. Die willen een celstraf van vier jaar of een boete van 20.000 euro.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Veilige oversteek over A1 leidt reeën rechtstreeks in de val van jagers
    PREMIUM
    video

    Veilige oversteek over A1 leidt reeën recht­streeks in de val van jagers

    Een jagershut op nog geen 250 meter afstand van ecoduct Kootwijkerzand over de A1, wekt wrevel bij de Faunabescherming. Op de plek waar reeën, zwijnen en ander wild een weg door het bos zoeken naar de veilige oversteek over de A1, doemt op een heuveltje een jagershut op. ,,Ontzettend gemeen’’, vindt Harry Voss van de Faunabescherming. Volgens Staatsbosbeheer is de jagershut nooit gebruikt. Om misverstanden te voorkomen gaat Staatsbosbeheer de hut nu wel weghalen.