Lelystad Airport, tot 1993 Luchthaven Lelystad, is een vliegveld dicht bij Lelystad in de provincie Flevoland.
Volledig scherm
Lelystad Airport, tot 1993 Luchthaven Lelystad, is een vliegveld dicht bij Lelystad in de provincie Flevoland. © Marlies Wessels

Strafrechtelijk onderzoek naar mogelijk gesjoemel stikstofcijfers Lelystad Airport

Het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de opstellers van stikstofcijfers voor Lelystad Airport. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM na berichtgeving van Omroep Flevoland.

18 reacties

 • Buijs

  1 maand geleden
  Iedereen die de affaires rond Schiphol ook maar een beetje gevolgd heeft de laatste jaren, wat zeg ik, decennia, had niets anders verwacht dan dat er weer gelogen, gedraaid en verdraaid zou worden. Het is één grote doofpot, al sinds de commerciële vluchten goed van de grond gekomen zijn in de jaren zestig.
 • Jan Borst

  1 maand geleden
  Rutte moet maar eens met de billen bloot om al dat gesjoemel eens toe te gaan geven om deze prestige waanzin tegelijker tijd een halt toe te roepen Schiphol moet minderen vanwege stikstof dan gaan niet 10 km hemelsbreed het stikstof vrolijk weer de stikstof loslaten op vliegveld Lelystad dat is dweilen met de kraan open dat is wanbeleid
 • Piet Ursem

  1 maand geleden
  Ook met Lelystad AirPort, wat al weer heel lang speelt heeft onze overheid de Milieuregels proberen te omzeilen. Daarbij zijn er ook al veel (te rechte) bedenkingen over lawaaioverlast van en naar dit vliegveld. Gelderland en Overijssel gaan veel last krijgen van die laag vliegende vliegtuigen. We zitten in ons land aan de grenzen van wat nog kan. Als we niet oppassen is zo direct alles verhard en is de luchtkwaliteit heel ongezond. Lopen we ook net als China met mondkapjes op vanwege de Smog!
 • J Vergouwen

  1 maand geleden
  Het mag toch niet meer als nieuws gezien worden of als verrassing komen dat de luchtvaartsector met vliegvelden als Schiphol en een uitgebreid lobbyapparaat in Den Haag, goochelt met cijfers en woorden om hun belangen veilig te stellen.
 • Tom Vermeulen

  1 maand geleden
  Daar waar grote financiële belangen in het geding zijn, wordt gesjoemeld, zowel bij de Overheid als in het bedrijfsleven, resultaat cq. rendement is heilig. Gelukkig hebben we ook kritische burgers en organisaties die wantoestanden aan het licht brengen. Treurig noodzakelijk, wie kan je nog vertrouwen? Van het bedrijfsleven weten we dat die de kluit per definitie belazerd. De Overheid die daar tegen op moet treden, is haar moreel kompas allang kwijt.