Volledig scherm
De plek waar Orlando Boldewijn werd gevonden in het water aan de Böttgerwater in Ypenburg. De donaties voor zijn uitvaart stroomden massaal binnen. © Frank de Roo

Streefbedrag voor uitvaart Orlando is in een dag binnen; actie stopt vroegtijdig

UpdateDe actie van vrienden voor een passend afscheid van de omgekomen Orlando Boldewijn (17) haalde binnen een dag al het streefbedrag van 33.000 euro. Inmiddels heeft de donatiesite Remember Orlando door bijna 1900 donaties meer dan 37.000 euro binnen. 

,,Orlando heeft het nooit verdiend zo tragisch aan zijn einde te komen en hij verdient naar onze mening het mooiste afscheid ooit'', schrijven zijn vrienden op de website. Ze hoopten in vijf dagen tijd 33.000 euro op te halen. Aan het eind van de eerste dag werd het bedrag met veelal anonieme donaties behaald. ,,Onze harten zijn gevuld met dankbaarheid. We hoopten op een beetje steun, maar dat we in één dag dit bedrag binnen kregen hadden we niet verwacht. We zijn iedereen enorm dankbaar, voor de donaties, voor het luisteren naar ons verhaal en voor alle hartverwarmende condoleances."

Stopzetten

Orlando's naasten hebben besloten om, 'ondanks iedereens enorme vrijgevigheid', vandaag om middernacht de stekker uit de actie te trekken. ,,We kunnen iedereen die ons geholpen heeft niet genoeg bedanken."

De vrienden van Orlando laten weten dat het opgehaalde geld gebruikt wordt voor een begrafenis in de stijl van Orlando, een mooie rustplaats en een passend feest voor iedereen die hem kende. ,,Elke euro die overblijft zullen wij doneren aan een goed doel waar ook Orlando trots geweest op zou zijn.''

Ook zijn school herdenkt Orlando

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.