Archieffoto uit 2013. Carnavalsvierders hebben bezit genomen van de Zoepkoel in het centrum van Jocusrijk, zoals Venlo drie dagen lang heet. Het feest, Vastelaovend in het Limburgs, begint met de Boètegewoeëne Boètezitting.
Volledig scherm
Archieffoto uit 2013. Carnavalsvierders hebben bezit genomen van de Zoepkoel in het centrum van Jocusrijk, zoals Venlo drie dagen lang heet. Het feest, Vastelaovend in het Limburgs, begint met de Boètegewoeëne Boètezitting. © ANP / ANP

Streep door aftrap carnaval in Noord- en Midden-Limburg: ‘We waren er helemaal klaar voor’

De Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft zojuist tijdens een spoedoverleg een streep gezet door de grootschalige, provinciale Limburgse aftrap van carnaval op 11 november in Roermond. De ‘11de van de 11de’ gaat niet door. Het besluit geldt ook voor andere grootschalige evenementen op die dag in de regio.

20 reacties

 • Gabri van Aalten

  6 maanden geleden
  Heb je afgelopen zondag gezien wat er in De Kuip gebeurde? Ruim 50.000 man in extase na een goal in de 92e minuut. En dan zou een plaatselijk carnaval niet door mogen gaan?!
 • Anita Kieboom

  6 maanden geleden
  Alinda het begon met de wintersporters in Italië. Daar begon de pandemie.
 • Dick van Dijk

  6 maanden geleden
  Dus je kan je niet uitdossen als een malloot,je kan je geen delirium drinken en daar zit men mee???? Ongelooflijk, wees blij dat deze ongein niet door mag gaan, één van de voordelen van corona, zullen we maar zeggen.
 • albert vd vliet

  6 maanden geleden
  Ben afgelopen week 2x in voetbalstadion geweest. Beide keren gecontroleerd op qr-code en legitimatie. Dus die vlieger dat er in voetbalstadions niet gecontroleerd zou worden, gaat niet op. Horeca daarintegen wordt veel minder gecontroleerd.
 • Sunny Anders

  6 maanden geleden
  Noem het voetballen of een demonstratie; opgelost. Carnavalvierders doen precies hetzelfde: schreeuwen, een soort liedjes zingen en heel veel zuipen: niemand snapt waar het nou eigenlijk over gaat.. alaaf dan maar!