Student die van brug Maastricht sprong uit water gehaald

videoHulpdiensten hebben vanmorgen een jonge man uit de Maas in Maastricht gehaald, die even daarvoor samen met een vriend vanaf de Wilhelminabrug naar beneden sprong. In eerste instantie meldde de politie dat hij was overleden, maar hij bleek gereanimeerd te worden. De man ligt in het ziekenhuis.

De studenten sprongen rond 8.15 uur van de brug. Eén van de twee zwom zelf naar de kant, de ander kwam niet boven. De hulpdiensten begonnen daarna een zoekactie naar de vermiste man. Hij werd enige tijd later aangetroffen en met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De man die zelf naar de kant zwom, is nagekeken door ambulancepersoneel. Hij heeft aan de politie verklaard dat hij had gedronken.

Over de leeftijden en woonplaatsen van de twee kan de politie nog niks zeggen. ,,De familie moet eerst nog in kennis gesteld worden.”

Studentenfeest

Waarom de mannen het water in zijn gesprongen, is vooralsnog onbekend. Er springen volgens een woordvoerster van de politie wel vaker mensen van de brug af. Na kort onderzoek concludeert de politie vanmiddag dat er sprake is van een ongeval, geen misdrijf. 

Er is momenteel een groot tweedaags studentenfeest aan de gang in Maastricht: het Us Leef Vruike studentenhockeytoernooi. De organisatie is op de hoogte van het incident bij de brug. ,,Maar we hebben niets gehoord over dat het iemand van ons was. Het is ook niemand die naar ons hockeytoernooi kwam. Dus hoogstwaarschijnlijk is het niet één van onze studenten", aldus Jasper Flachs.

Volgens de organisatie bezochten de mannen mogelijk uitgaansgelegenheid Complex, dat onder de brug gevestigd is. Daar was gisteravond een ‘Absolut Students’-feest aan de gang, tot 5.00 uur ‘s ochtends met bier voor 1,50 euro en gratis entree. De discotheek was niet bereikbaar voor commentaar.

Volledig scherm
Vanaf de Wilhelminabrug sprongen twee personen in het water. © Google Streetview
  1. Doek valt voor beruchte webshop Neckermann.com na forse kritieken en vele aangiftes

    Doek valt voor beruchte webshop Neckermann.com na forse kritieken en vele aangiftes

    Neckermann.com, een vanuit Naarden opererende webshop die al vele jaren voor een lage prijs food en non-food producten aanbiedt, is officieel failliet verklaard. Dat blijkt uit het faillissementsregister van de rechtbank Amsterdam. De online webshop, niet te verwarren met de gelijknamige reisorganisatie, ligt al een lange tijd onder vuur. In twee jaar tijd is er meer dan honderdtwintig keer aangifte gedaan van oplichting.