Volledig scherm
© rv

Studenten boos om actie Booking.com

Booking.com heeft zich de woede op de hals gehaald van Amsterdamse studenten. Zij vinden het niet fris dat het bedrijf studenten opriep hun kamer te verhuren aan toeristen.

Quote

De druk op de woning­markt wordt zo verder opgevoerd

Henriëtte Hogervorst

Het boekingsbedrijf deed eerder in de buurt van studentencomplexen hoesjes om fietszadels waarmee studenten werden verleid 'vandaag te beginnen met verdienen'.

Volgens de Amsterdamse studentenunie ASVA en de Jonge Socialisten mogen de meeste studenten hun woning helemaal niet verhuren. Daarnaast zou het voor verhuurders steeds aantrekkelijker worden woningen te verhuren aan toeristen in plaats van aan jongeren of studenten. ,,De druk op de woningmarkt wordt daardoor verder opgevoerd", zegt Henriëtte Hogervorst van ASVA.

Pamfletten

De studenten hebben aan werknemers van Booking.com pamfletten uitgedeeld met de regels voor vakantieverhuur van de gemeente. Het stadsbestuur hoopt al langer met Booking.com afspraken te kunnen maken, net zoals het eerder deed met Airbnb.

,,Het is voor mij makkelijker afspraken te maken met Airbnb, dat zijn hoofdkantoor aan de andere kant van de wereld heeft, dan met Booking.com, dat op een steenworp afstand van de Stopera zit", zei wethouder Laurens Ivens (Wonen) eerder in de gemeenteraad.

Volgens een woordvoerder van Booking.com is er sprake van een misverstand. ,,Wij voeren deze actie in diverse steden en die is niet speciaal gericht op studenten."