Volledig scherm
© ANP

Studenten willen Inholland voor de rechter slepen

Ongeveer tien studenten en ex-studenten van Hogeschool Inholland willen een proces beginnen tegen de onderwijsinstelling. Ze klagen over de opleiding Media- en Entertainmentmanagement. Ze eisen tienduizenden euro's aan verspild studiegeld terug, schrijft De Telegraaf.

Volgens het advocatenkantoor 'is de dagvaarding nog niet de deur uit' en beslissen de klagers 'tussen nu en een aantal weken'' of het daadwerkelijk op een rechtszaak aankomt. Advocatenkantoor Dijkgraaf kan 'vanwege de klantrelatie' niets zeggen over de precieze klachten van de studenten.

Het gaat om studenten van de omstreden opleiding media- en entertainmentmanagement (MEM). De studenten liepen jarenlange studievertraging op door, in hun ogen, geknoei van Inholland. Gevolg is dat veel van hen hoge schulden hebben.

'Sommigen zijn na zes, zeven jaar studie uit wanhoop zelfs gestopt', weet advocaat Robin Verspaandonk, die tien gedupeerden bijstaat.

De Inspectie van het Onderwijs publiceerde in 2011 een vernietigend rapport over Inholland. Meerdere opleidingen, waaronder Media- en Entertainmentmanagement in Haarlem, waren zeer zwak en niet hbo-waardig. Het onderwijs was ondermaats en meerdere studenten hadden veel te makkelijk hun diploma gekregen. De diploma's van 86 studenten werden ongeldig verklaard.