Volledig scherm
William van den Putte. © privéfoto/ Facebook

Stuntman Zwarte Cross buiten levensgevaar

Stuntman William van den Putte, die gistermiddag zwaar ten val kwam in de stuntarena van de Zwarte Cross, is buiten levensgevaar. De 33-jarige Belg ligt in het ziekenhuis met hoofdletsel en een gebroken neus.

Dat meldt de festivalorganisatie op de website van de Zwarte Cross, waar het stuntprogramma vandaag gewoon doorgaat. Dat werd gisteren afgelast als gevolg van het ongeval en het was onduidelijk of het vandaag wel door zou gaan. 

De organisatie liet dat afhangen van de crossers, maar Nick Franklin, Julien Mannon en Martin Koren hebben besloten vandaag gewoon stunts te gaan uitvoeren in Ground Hero, de centraal op het terrein gelegen stuntarena.

Van der Putte kwam naast de schans terecht. De stuntrijder werd na het ongeval met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Met zo'n 220.000 bezoekers is Zwarte Cross, een mix van motorcross, stunts, muziek en theater, uitverkocht. Vandaag is de laatste dag van het festival.

  1. Merthe uit Haren kan weer anoniem over straat Logo AD+

    Merthe uit Haren kan weer anoniem over straat

    Ze was vijftien toen ze ongewild en indirect met een Facebook-post de aanstichtster werd van de ongekend massale Project X-rellen in het Groningse dorp Haren. Merthe, het jonge kassameisje van Albert Heijn, zweeg jarenlang tegenover de buitenwereld. Om weer een kans te hebben op een normaal leven. Vijf jaar later staat ze symbool voor het breed gedeelde standpunt dat het dorp weer verder wil: ‘Ik ben blij dat ik weer anoniem over straat kan’.