Volledig scherm
Na de steekpartij in Breda. © Gerlach Hochstenbach

Syriër die vrouw in Breda met meerdere messteken ombracht vraagt vergiffenis

De 42-jarige Syriër H.A. die wordt verdacht van de moord op een even oude vrouw uit Hoogvliet, op 16 mei van dit jaar aan de Klaverweide in Breda, vroeg vanochtend in de rechtbank in Breda om vergiffenis. 

Het was voor het eerst dat de zaak in het openbaar in de rechtbank werd behandeld. De vrouw werd op klaarlichte dag doodgestoken in de Bredase wijk Doornbos-Linie. Omwonenden vertelden dat de man wel twintig keer op de vrouw instak. ,,Zelfs toen zij op de grond lag, bleef hij haar steken. Op een gegeven moment legde hij de jas van de vrouw over haar heen'', zei één van hen tegen deze krant.

De verdachte bleef na zijn daad naast zijn auto staan en kon zo snel worden opgepakt. De vrouw overleed later die avond in het ziekenhuis. ,,Ik heb spijt over alles wat is gebeurd. Ik ben heel verdrietig daarover. Ik vraag hen allemaal om me te vergeven'', wees hij naar de tribune waar nabestaanden van de vrouw zaten. De man heeft bekend dat hij de vrouw heeft doodgestoken. 

Quote

Ik heb spijt over alles wat is gebeurd. Ik ben heel verdrietig daarover

Verdachte H. A.

Conflict

De twee hadden een conflict over geld. Financiële problemen zouden het motief voor de moord kunnen zijn, liet officier van justitie Kristel Simpelaar doorschemeren. 

Zij laat daarom ook nog een Engelse bankrekening onderzoeken.
Op 6 november is de inhoudelijke behandeling van de zaak. Dan klinkt ook een strafeis.

  1. ‘Ik was zo depressief dat ik dacht: als ik nu onder een auto loop, ben ik blij dat het afgelopen is’
    PREMIUM
    Interview

    ‘Ik was zo depressief dat ik dacht: als ik nu onder een auto loop, ben ik blij dat het afgelopen is’

    Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.