Volledig scherm
PREMIUM
Mohamed Alassal (61) en schoonzoon Salem Alali (29) in de keuken van de woning aan de Goudreinet in Dodewaard, waar de avond ervoor een brandbom tegen de gevel werd gegooid. © DG

Syrisch gezin ontvlucht Gelders dorpje na brandbom op huis: ‘Wie doet zoiets?’

Het Syrische gezin dat maandagavond is getroffen door een brandbom tegen de gevel van hun woning, is het Gelderse dorpje Dodewaard ontvlucht. ,,We voelen ons hier niet meer veilig”, zegt de hevig geschrokken vader van het gezin, Mohamed Alassal (61).

Ze zijn op van de spanning, de Syrische gezinsleden die maandagavond een molotovcocktail tegen de gevel kregen. De hele nacht zijn ze opgebleven, bang voor nog een incident.

,,Bij elke koplamp die naar binnen schijnt, bij elke harde windvlaag buiten, schrikken we weer”, zegt Salem Alali (29), de schoonzoon die maandagavond met zijn vrouw bleef eten in het huis aan de Goudreinet in Dodewaard.

  1. Passagier wil meer beelden van tramaanslag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Passagier wil meer beelden van tramaan­slag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Een van de inzittenden van de Utrechtse tram waarin vorig jaar een aanslag werd gepleegd, eist inzage in meer camerabeelden van het moment van de aanslag. Hij is ervan overtuigd dat Gökmen Tanis ook op hem heeft geschoten en wil de beelden daarvan zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn alle beelden met de passagier al bekeken en is daarop niet te zien dat Tanis op hem schiet. Toch gaan OM en de passagier nog een keer in overleg, zo was de uitkomst van een kort geding vanmiddag.