16 reacties

 • gert meijboom

  1 jaar geleden
  Hij heeft ze te koop aangeboden en ze zijn gekocht, da's handel. En naar nu blijkt, hele goeie handel. Is hij slecht mens, of goeie zakenman. Zijn verkooppraatje deugde niet, maar hij verkocht het ook niet aan ons. Het zedenmeester spelen is iets wat Eus ook goed afgaat, als hij iemand de maat mag nemen dan is hij nooit ver weg. Je kent het toch wel, dat van stenen gooien als je zonder zonde bent.
 • Dick Megchelenbrink

  1 jaar geleden
  Ik begrijp de verontwaardiging niet zo goed. Deze man heeft gewoon gehandeld met de overheid die op vele fronten al incapabel is gebleken. Hij is daarbij net iets slimmer dan de rest van Nederland. Maar vele deugmensen kunnen het niet uitstaan. Of je er nou veel waardering voor moet hebben is een ander verhaal. Maar heel veel geld( tientalleniljarden) gaan over de balk bij grote bedrijven. Kijk bv eens naar de zorgverzekeraar die in de zorg de dienst uitmaakt en vele miljarden op de plank heeft.
 • R. Koot

  1 jaar geleden
  Siewert is zijn goede naam voor altijd kwijt. Zo simpel is het. En hij zal zich spoedig in bochten wringen om zijn naam te zuiveren maar het zal niet meer zijn dan wrijven in een vlek.
 • van der Steeg - luijcx

  1 jaar geleden
  Beaste Euz ik vond je column zoals altijd weer geweldig en snap niet dat Siewert zich niet dood schaamt voor zijn gedrag terwijl het verplegend personeel die zich het snot voor de ogen werkt en de regering hun gouden bergen beloofd en hij er met zoveel geld vandoor gaat . Wat een schande van zo'n snotneus en beweert dat hij zoveel fatsoen heeft .Bah wat een misbaksel heeft onze lieve heer op de wereld gezet met zo'n verbeelding . Euz dank voor deze prachtige column en verder sterkte in de strijd
 • Henny Gerritsen

  1 jaar geleden
  Het gaat er niet om wat je ken, maar wie je ken, amen !
 1. ‘Filantroop Sywert van Lienden verdiende aan pandemie met nooit gebruikte mondkapjes’

  ‘Filantroop Sywert van Lienden verdiende aan pandemie met nooit gebruikte mondkapjes’

  Begin vorig jaar kwam politiek commentator, activist en lobbyist, Sywert van Lienden in actie om het zorgpersoneel aan beschermingsmiddelen te helpen. Hij stelde miljoenen Chinese mondkapjes veilig voor de Nederlandse zorg. Belangeloos, naar eigen zeggen. Geheim bleef dat hij via een eigen bedrijf toch verdiende aan de pandemie, en dat het RIVM zijn mondkapjes kwalificeerde als ‘een onacceptabel gezondheidsrisico’.
 2. Commentator Van Lienden hield 9 miljoen over aan mondkapjeshandel: ‘Binnenkort geven we uitleg’
  Update

  Commenta­tor Van Lienden hield 9 miljoen over aan mondkapjes­han­del: ‘Binnenkort geven we uitleg’

  Politiek commentator, activist en lobbyist Sywert van Lienden hield ruim negen miljoen euro over aan de mega-mondkapjesdeal die hij voor honderd miljoen euro met de overheid sloot. Zijn beide zakenpartners streken elk meer dan 5 miljoen euro op, meldt onderzoeksplatform Follow the Money (FTM). Van Lienden blijkt daarmee toch fors te hebben verdiend aan de handel in beschermingsmiddelen. Van Lienden weigerde daar wekenlang duidelijkheid over te verschaffen.