'Taliban-kinderen' zorgen voor overlast in Sliedrecht

UpdateEen vader uit Sliedrecht wist niet wat hem zaterdag overkwam: zijn zoontje kwam overstuur thuis nadat hij door een groep 'Taliban-kinderen' lastig was gevallen in de wijk De Horst in Sliedrecht. Het ventje van acht jaar oud werd door de verklede meute van een speelapparaat getrokken en bedreigd met stokken.

'Kijk vroeger speelden we allemaal wel eens cowboy en indiaantje, maar dit leek me toch te ver gaan. Ik ging daarop naar buiten om verhaal te halen en trof daar die groep verklede kinderen aan, de oudste was niet ouder dan een jaar of elf', zegt Bart (volledige naam bekend bij redactie) tegen AD.nl.

'Een normaal gesprek was niet mogelijk met ze, dus ging ik maar weer terug naar huis. Die groep 'Taliban-kinderen' was overigens erg gevarieerd. Allerlei kleuren bruin, maar ook blank'.

Foto's
De moeder van het belaagde jongetje liet het er echter niet bij zitten, en ging op haar beurt ook verhaal halen bij de groep. Na een vruchteloos gesprek keerde ze eveneens terug naar huis.

'Ik kookte toen van woede, vertelt de vader. 'Ik ging weer terug naar die jongens en heb toen die foto's gemaakt die ik op Twitter heb gezet.' Enige conversatie bleek niet mogelijk. Ze bleven maar vragen waar mijn zoontje was. Ook moest ik stoppen met foto's nemen, maar dat deed ik natuurlijk niet.'

Aangifte of melding
Vandaag heeft de vader nog gesproken met de buurtagent in Sliedrecht. 'Ik had de keuze, melding maken of aangifte doen, maar bij aangifte moet mijn zoontje ook mee naar het politiebureau en dat wil ik hem niet aandoen. Ik houd het voorlopig even bij een melding.'