Tandheelkunde UMCG weer deels open

Het door legionella getroffen Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorg van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is weer grotendeels geopend. Dat heeft het centrum maandag laten weten. De instelling voor patiëntenzorg en onderwijs was de afgelopen weken gesloten.

Het waterleidingstelsel is chemisch gereinigd en gedesinfecteerd. Ook is er een nieuwe waterleiding aangelegd. Daardoor kunnen in twee zalen weer patiënten worden behandeld. In één behandelzaal en op de polikliniek blijkt de bacterie heel hardnekkig, daarom worden daar extra reinigings- en desinfectiemaatregelen getroffen.

De ongeveer 2000 patiënten die afgelopen tijd in het centrum zijn behandeld, hebben een brief gekregen over de besmetting.

  1. Broer ernstig zieke coffeeshopbaas Van Laarhoven: ‘Het gaat niet goed met hem’
    Video

    Broer ernstig zieke coffeeshop­baas Van Laarhoven: ‘Het gaat niet goed met hem’

    De naar Nederland gebrachte coffeeshopbaas Johan van Laarhoven (59) heeft volgens zijn advocaat zestien verschillende aandoeningen die niet in een gevangenis kunnen worden behandeld. Via een kort geding wilden zijn advocaten vandaag afdwingen dat de Tilburger accurate medische zorg krijgt, maar zonder succes. Volgens de Staat is de medische zorg voor van Laarhoven in zijn cel voor nu voldoende. Zijn broer maakt zich ernstig zorgen.