Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

Tanken op vakantie fors duurder

Vakantiegangers die de komende tijd in de auto naar het zuiden springen doen er goed aan een kleine omweg in te plannen. Tanken is dit jaar gemiddeld bijna 14 procent duurder in de twaalf populairste vakantielanden, waardoor tanken in de relatief goedkope landen Luxemburg of Oostenrijk extra de moeite waard is. Dat meldt consumentencollectief UnitedConsumers.

Vanaf komend weekend beginnen de schoolvakanties en komt de vakantie-uittocht op gang. Het goede nieuws is dat tanken over de grens gemiddeld altijd goedkoper is dan in eigen land: nergens zijn de brandstofprijzen zo hoog als in Nederland. De nummers twee tot en met vier zijn de populaire bestemmingen Italië, Portugal en Frankrijk met literprijzen voor benzine van 1,54 tot 1,68 euro. In Nederland is dat gemiddeld 1,75 euro.

In de goedkope landen stegen de prijzen ook, maar minder hard. Met een tankbeurt in Oostenrijk bijvoorbeeld op weg naar Italië kun je tientallen euro's besparen. In Luxemburg is met 1,26 per liter bijna even goedkoop.

Brandstofprijzen in Europa

Volledig scherm
Foto ter illustratie. Wandelaars tijdens de Vierdaagse van vorig jaar. © AD/ANP