Het onbemande tankstation van Tango langs de A27
Volledig scherm
Het onbemande tankstation van Tango langs de A27 © anp

Tankstations aan snelweg gaan stunten met prijzen

De prijzenslag tussen tankstations heeft zich verplaatst naar de snelweg, meldt het AD. Tango opent donderdag een nieuw onbemand tankstation langs de A27 bij Eemnes en stunt er met prijzen.

Automobilisten krijgen bij het nieuwe tankstation tot 10 cent korting op de adviesprijs van 1,797 euro. De stunt zorgt voor onrust bij de concurrentie. Zo geeft het Esso-station aan de overzijde van de weg nu ook korting op de adviesprijs.

De onbemande Tango is een experiment van moederbedrijf Kuwait Oil (Q8). De stunt kan volgens Bovag en Belangenvereniging Tankstation Beta wel eens grote gevolgen hebben, vooral voor grote oliemaatschappijen als Shell. Het bedrijf heeft met 61 de meeste stations langs de Nederlandse snelweg, gevolgd door Texaco met 44.

Noodsprong
Belangenvereniging Beta ziet de prijzenslag langs de snelweg vooral als een noodsprong van het moederbedrijf van Tango, Kuwait Oil. Woordvoerder Schuitema: 'Met hun Q8-tankstations zijn ze niet succesvol genoeg als A-merk. Nu bouwen ze die stations langs de snelweg om tot Tango en proberen ze liters extra om te zetten door te stunten met de prijs.

'Een slimme marketingtruc', vindt Schuitema. 'Langs de snelweg hebben ze in heel Nederland maar tien tankstations. Ze hebben er dus niets te verliezen en steken nu die markt in brand. Daarmee kunnen ze Nederland laten zien dat ze overal de goedkoopste zijn.'

Maar volgens Schuitema is het nog maar de vraag of Tango dit stunttarief langs de snelweg lang kan volhouden. 'Zoveel korting blijven weggeven op zo'n dure locatie is haast onmogelijk.' Volgens Tango is het zeker niet de bedoeling om slechts tijdelijk 10 cent korting op brandstof te geven. 'Wij denken dat het kan.'