Volledig scherm
De Katwijkse Anja Schaap wordt sinds woensdag 29 mei vermist. © Politie

Tas van vermiste Anja uit Katwijk in het water gevonden

De tas van de vermiste Anja Schaap uit Katwijk is vanmiddag gevonden in een water vlakbij haar woning. De 33-jarige vrouw is sinds woensdagnacht spoorloos. Mensen helpen zo massaal met zoeken dat de politie waarschuwt het onderzoek niet te hinderen.

Anja Schaap verliet woensdag na 01.00 uur café In Den Blauwen Bock in Katwijk. Ze zou lopend naar huis zijn gegaan. Wat er daarna is gebeurd, is onduidelijk. Mogelijk is ze bij iemand in de auto gestapt, schrijft een familielid op Facebook. De politie spreekt vanaf het begin van een ‘urgente vermissing’.

Via sociale media is een grote zoekactie op touw gezet. Betrokkenen hebben onder meer haar woonwijk Rijnsoever uitgekamd en zijn in de nabijgelegen duinen gaan zoeken. De politie in Katwijk zegt de hulp ten zeerste te waarderen, maar schrijft ook dat er collega’s met speurhonden actief zijn die hun werk moeten kunnen doen. De vele online reacties zouden ook zorgen voor chaos, schrijft een familielid.

Speuractie

Een grote speuractie van de politie leverde vanmiddag een spoor op. In het water langs de Melkweg, vlakbij haar huis, vonden duikers van de politie haar tas. Vrienden houden er rekening mee dat Anja in het water is gevallen. Ze adviseren ouders om hun kinderen de komende dagen weg te houden bij het water.

In de nacht van haar verdwijning droeg Anja Schaap een lichtblauwe spijkerbroek en zwarte schoenen. Tips over haar verdwijning kunnen worden gemeld bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.