Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Taxi rijdt door na aanrijding met 9-jarig meisje in Amsterdam, man meldt zich pas na enkele uren

Bij een aanrijding met een taxi in Amsterdam-West is vanmorgen een meisje van negen jaar zwaargewond geraakt. De taxi is na de aanrijding doorgereden. Vlak daarvoor reed de taxi ook een fietser aan. Deze bleef ongedeerd. De man melde zich later die dag zelf bij de politie. 

De politie was vanmrogen op zoek naar de taxi, een grijze Toyota Prius waar het kenteken van bekend was. Het is niet bekend voor welke maatschappij de chauffeur rijdt, en of de chauffeur op dat moment de auto bestuurde als taxichauffeur, of als privépersoon.

Even voordat de 33-jarige man bij het politiebureau kwam, had de politie de auto gevonden waar de chauffeur waarschijnlijk in reed. De bestuurder is aangehouden voor het veroorzaken van een ernstig ongeval en het vervolgens doorrijden.

Het ongeluk vond plaats op de drukke kruising tussen de Admiraal de Ruijterweg en de Jan van Galenstraat. De politie onderzoekt de omstandigheden waaronder de aanrijdingen hebben plaatsgevonden.

Het is niet bekend hoe het nu met het meisje gaat. Volgens een woordvoerder van de politie liep ze in elk geval meerdere breuken op.

Meer ongelukken

Het is het derde incident met een taxi in korte tijd in Amsterdam. Woensdag raakte een scooterrijder gewond bij een aanrijding met een taxi in Nieuw-West. Afgelopen weekend overleed in Amsterdam een 24-jarige vrouw die werd geschept door een taxi.

Wethouder Sharon Dijksma liet naar aanleiding van dat ongeluk weten zich zorgen te maken om de vele ongelukken met taxi’s en daarover in gesprek te gaan met Uber en Amsterdamse taxi-organisaties.