Volledig scherm
PREMIUM
Meldpunt Watch Nederland van Terre des Hommes voor loverboys © Dirk W De Jong / Terre des Hommes

Team jaagt jaar op loverboys: meisjes soms totaal naar de gallemiezen

Mannen die zoeken naar seks met een minderjarig meisje schermen hun identiteit goed af, zou je denken. Gideon van Aartsen van kinderhulporganisatie Terre des Hommes weet inmiddels beter. 

Met een klein team speurt Van Aartsen al een jaar online en op straat naar loverboys, klanten en slachtoffers. Soms nemen ze tijdens die speurtocht de rol aan van loverboy of minderjarige. Hij zag foto's die een man van zijn geslachtsdeel maakte en naar een jong meisje stuurde. Z'n kinderen stonden achter hem in beeld. Een ander maakte een naakte selfie, maar vergat het bedrijfslogo op de achtergrond. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vredespaleis wil uniek pact tussen wereldreligies

    Vredespa­leis wil uniek pact tussen wereldreli­gies

    Het Vredespaleis in Den Haag werkt aan een historisch vriendschapsverdrag tussen de belangrijkste wereldreligies. Het is de bedoeling dat de religieuze wereldleiders als de paus, groot-moefti en dalai lama, in juni 2020 naar het Vredespaleis komen om de zogeheten 'declaration of friendship' te ondertekenen, kondigden The Carnegie Foundation en Elijah Interfaith Institute vandaag aan. Die organisaties werken aan het bevorderen van de wereldvrede.
  2. 'Controle op wapendoorvoer via luchtvracht Schiphol rammelt'

    'Controle op wapendoor­voer via lucht­vracht Schiphol rammelt'

    De controle op de doorvoer van luchtvracht op vliegveld Schiphol rammelt. Meerdere cargobedrijven en doorvoerbedrijven die de zendingen moeten regelen en controleren, doen dat niet goed. Daardoor kunnen onder meer ladingen met militaire goederen, onderdelen en andere strategische spullen via Schiphol worden doorgevoerd naar landen waartegen een wapenembargo geldt, zoals Rusland en Saudi-Arabië. Dat meldt de Groene Amsterdammer na eigen onderzoek.