Volledig scherm
© ANP

Tekening van 13-jarige veroorzaakte bommelding Eindhoven Airport

De valse bommelding op Eindhoven Airport afgelopen juli is gedaan door een 13-jarige jongen uit Engeland. Hij deed dat op een vlucht naar Edinburgh die gereed stond voor vertrek. In het toestel werd een tekening gevonden waarop stond hoe je een vliegtuig kon laten ontploffen, achtergelaten door de Engelse jongen.

De tekening werd gevonden door een passagier. Na de vondst heeft de gezagvoerder het vliegtuig laten ontruimen en hadden andere vluchten last van flinke vertragingen.

De jongen is opgespoord. Hij heeft verklaard dat hij geen serieuze bedoeling had met de tekening. Hij dacht dat men wel zou begrijpen dat het geen reële bommelding was. 

Het OM heeft, na een goed gesprek met de jongen, besloten hem niet te vervolgen.

Door de tekening liepen de ongeveer tweehonderd passagiers van de Ryanair-vlucht bijna een dag vertraging op. De vlucht zou maandagavond 9 juli vertrekken, dat werd dinsdagmiddag.

 1. Bloedstollende minuten voor terrasbezoekers Amsterdam: ‘We dachten aan een aanslag’
  TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

  Bloedstol­len­de minuten voor terrasbe­zoe­kers Amsterdam: ‘We dachten aan een aanslag’

  Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”
 2. Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Tarik Bouzyd probeerde op 13 april Robert Hendrix tevergeefs uit een brandend huis te redden. ‘De held van Hilledijk’ is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Ook oud-Feyenoordspeler en trainer Rob Jacobs schuift bij ons aan in de studio. Met hem hebben we het over de crisis bij Feyenoord, het Europese avontuur en de klassieker tegen Ajax. De show wordt gepresenteerd door Anne-Marie Fokkens en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.