Volledig scherm
Het knuffelen met hondjes is vooral op Amerikaanse universiteiten populair. © Shutterstock

Tentamenstress? UvA biedt studenten knuffeltijd met puppy's

Overvolle studiezalen, notitieblokken vol aantekeningen én een druk sociaal leven. Tentamentijd is voor veel studenten flink aanpoten. De Universiteit van Amsterdam (UvA) biedt aankomende tentamenweek studenten daarom de mogelijkheid om tijdens het studeren te knuffelen met puppy's. Om zo de studiestress te verminderen.

De Universiteitsbibliotheek (UB) aan het Singel in Amsterdam, een gewilde studieplek in Amsterdam, krijgt op 22 en 23 oktober (midden in de tentamenweek) een speciale puppy room. ,,Het knuffelen met jonge hondjes zorgt voor een dalend cortisolniveau in je bloed en vermindert de studiestress",  zo stelt de UB.

UB-medewerker Marloes van Wagtendonk vertelt aan het universiteitsblad Folia dat het idee vorig jaar ontstond toen studenten naar hun ideale bieb werd gevraagd. ,,Ik dacht eerst, waar haal ik nu puppy’s vandaan? Via de credits van de film De Wilde Stad kwam ik bij een diercastingbureau, Catvertise. Zij konden de hondjes bezorgen."

De actie gaat de UvA – inclusief hondenbegeleider – zo’n 400 euro kosten. Studenten moeten zich vooraf registreren, en kunnen maximaal een kwartiertje met de kleine hondjes knuffelen. Per keer mogen er niet meer dan tien studenten naar binnen. Het advies is om vooral niet te lang te wachten, want verwacht wordt dat de 160 beschikbare plekken snel vol zijn. 

Het knuffelen met honden is vooral op Amerikaanse universiteiten populair. Daar wordt veel samengewerkt met hondenasiels. Naast de hondjes probeert de UvA ook stress te verminderen door extra studieplekken aan te bieden. Aan beschikbare studieplekken is tijdens de tentamentijd vaak een gebrek. 

Volledig scherm
De studenten mogen max een kwartier met de hondjes knuffelen. © Shutterstock