John van Leeuwen is terminaal en moet twee keer per week naar het ziekenhuis om te kunnen blijven ademen. Zijn zorgtaxi komt steeds niet op tijd, waardoor hij zijn afspraken mist.
Volledig scherm
PREMIUM
John van Leeuwen is terminaal en moet twee keer per week naar het ziekenhuis om te kunnen blijven ademen. Zijn zorgtaxi komt steeds niet op tijd, waardoor hij zijn afspraken mist. © Daniella van Bergen

Terminale John doet alles om leven te verlengen: 'Ik mis steeds afspraken met arts door late zorgtaxi’

De terminaal zieke John van Leeuwen (53) wil de korte tijd die hij nog heeft verlengen voor zijn kleindochter Maylea. Dat kan alleen dankzij behandelingen waarvoor hij drie keer per week naar het ziekenhuis moet. Maar de taxi komt steevast te laat voor de afspraken. ,,Ik heb er zoveel verdriet van.”

26 reacties

 • Mb Van Hoek

  6 maanden geleden
  Diep en diep triest ze zullen met de factuur we sneller zijn om uit te schrijven
 • jan van Blitterswijk

  6 maanden geleden
  Zo herkenbaar dit! In mijn Gemeente kwam het ouderen/ gehandicapten vervoer tot stand via een openbare aanbesteding. In deze bekendmaking staat een PVE waarin de eisen staan beschreven die de opdrachtgever aan het product of de dienst stelt. Vaak is in dit soort aanbestedingen de geboden aanneemsom het doorslaggevende criteria. De bedrijven schrijven zo laag in dat de gestelde eisen onmogelijk kunnen worden gerealiseerd en dit gaat geheel ten onrechte over de ruggen van hun clientèle.
 • van leeuwne

  6 maanden geleden
  Dank jullie wel voor de reacties. Ik heb van de verzekering een andere vervoerder gekregen. Al die hartverwarmende reacties doet mij heel goed. Ik ben blij dat er ook nog mensen die denken in oplossingen. Nogmaals bedankt voor de aanbiedingen. Goede, lieve mensen bestaan nog.
 • Lenie van der Heiden

  6 maanden geleden
  het eerste wat ik deed toen ik de kop van het artikel las was kijken welke regio. Net als Riep wilde ik zelf wel rijden. Als onze regering ons in de steek laat is dat het enige wat we nog kunnen doen. Ik woon in Groningen dus voor deze heer kan ik niets doen. Gelukkig denkt Riep net als ik. Ik hoop dat het lukt.
 • L Koenraad

  6 maanden geleden
  En is er in het netwerk van meneer niet iemand, broer neef nicht buur of wie dan ook? Helaas heb ik geen rijbewijs en rij in een cantaatje anders zou ik meneer graag van dienst zijn geweest. Ik weet wat het is om afhankelijk te zijn, en als je er iets van zegt kun je nog een grote bek toe krijgen ook.