Een kraker staat met een vlag temidden van een enorme ravage op straat tijdens de rellen bij de inhuldiging van koningin Beatrix.
Volledig scherm
Een kraker staat met een vlag temidden van een enorme ravage op straat tijdens de rellen bij de inhuldiging van koningin Beatrix. © ANP

Terug naar 1980: criminaliteit was een makkie en cellen vol heroïnejunks

De misdaadcijfers dalen. Al jaren. We zijn terug op 'het niveau van 1980'. Dat vraagt om een terugblik à la Andere Tijden naar het jaar van seriemoordenaar Koos H. en dolende heroïnejunks. Ging het toen wel zo goed met Nederland?

 1. Internationale studenten wanhopig: ‘Als ik over een maand nog geen kamer heb, stop ik mijn studie’
  PREMIUM

  Internatio­na­le studenten wanhopig: ‘Als ik over een maand nog geen kamer heb, stop ik mijn studie’

  Veel internationale studenten komen moeizaam aan een kamer. Ook in Breda speelt dat probleem. Zo zoeken nog 75 buitenlandse studenten van Hogeschool BUas (Breda University of Applied Sciences) woonruimte en wringen zij zich in onmogelijke bochten om überhaupt lessen te kunnen volgen. ,,Ik ben sinds 25 augustus in Nederland en leef nu in een hotel, tegen 60 euro per nacht...”
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.