TERUGLEZEN | EMA onderzoekt nut derde Pfizer-prik; drukste ochtend Londense metro sinds corona

CoronavirusAfgelopen 24 uur zijn er 2151 positieve coronatests gemeld bij het RIVM. Het gemiddelde blijft hangen rond de 2100. Het EMA meldt dat ze aanvullend onderzoek gaan doen naar het nut van een derde prik met het Pfizer vaccin. Iedereen ouder dan 16 zou zo'n prik zes maanden na de tweede moeten krijgen. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in dit liveblog. Het oude liveblog kunt u hieronder teruglezen.

237 reacties

 • Anoniem

  2 weken geleden
  Dacht gisteren tezien dat de 1,5 toch al voorbij is . Of heb ik het mis ? Cees Oosterhout
 • Jan Heuvel

  2 weken geleden
  Misschien handiger om die boosterprikken uit te stellen en de vaccins eindelijk eens wat eerlijker over de wereld te gaan verdelen?
 • Verkerk

  2 weken geleden
  Pierre Verkerk. Iedereen die in aanmerking kwam heeft de spuiten mogen nemen. Dus die grote groep wordt niet ernstig ziek. Kinderen krijgen meestal op zijn hoogst een snotneus. Waar gaat dit over. Over 5 dagen weten we de resultaten van de mensenmassa in Adam. Zal net als alle voorgaande massa’s geen gillende sirenes opleveren. Grote singel lopen enz. afgelast. Wat een waanzin.
 • Berry Meijberg

  2 weken geleden
  Kan de berichtgeving misschien positiever? Er staan dan misschien een paar 100 lokalen leeg, maar al die duizenden die gewoon gevuld zijn? Of is dat geen nieuws?
 • Jos van Zand

  2 weken geleden
  Soms denk ik echt dat het komt door die OMT en RIVM. Zij geven adviezen aan de Jonge en regering.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Kaag formeert vrolijk verder: is haar positie aan de onderhandelingstafel beter geworden?
  PREMIUM
  5 vragen

  Kaag formeert vrolijk verder: is haar positie aan de onderhande­lings­ta­fel beter geworden?

  Het onstuimige ontslag van demissionair minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag - en daarop dat van Defensieminister Ank Bijleveld - laat een gehavend kabinet achter. Hoewel Kaag niet meer regeert, blijft ze wél D66-leider en aanvoerder van de Tweede Kamerfractie. Morgen en overmorgen meldt ze zich in Hilversum, waar ze samen met VVD-leider Mark Rutte en CDA-voorman Wopke Hoekstra onderhandelt over een nieuw kabinet.