TERUGLEZEN | Nieuw-Zeeland schort reisbubbel met Australië op, Israël wil niet-gevaccineerden weren uit drukke openbare ruimtes

CoronavirusDe GGD-sites voor test- en prikafspraken lagen vandaag weer enkele uren plat door een ddos-aanval, maar inmiddels zijn ze weer bereikbaar. Afgelopen etmaal zijn de minste mensen positief getest in twee weken. Wel is het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen weer verder gestegen. Duitsland zou Nederland morgen op de lijst plaatsen van hoogrisicolanden zetten, met alle gevolgen van dien, en in Italië heb je binnenkort een coronapas nodig om bars en restaurants te kunnen bezoeken. 

298 reacties

 • V Blessing

  2 jaar geleden
  Bij dat Exit-Festival in Servië zijn de besmettingen niet geëxplodeerd. Dus de vervoerders, de organisatoren én de bezoekers lijken alles netjes gedaan te hebben. Bij festivals in Nederland zelf én in het uitgaansleven ging het daarentegen faliekant mis. DUS: Als een buitenlandse overheid streng optreed, miepen Nederlanders niet, denken mee, spelen geen spelletjes en doen netjes mee. Vraagt de eigen overheid mee te denken en geeft de vrijheid voor eigen verantwoording, gaat het mis.
 • John Carey

  2 jaar geleden
  Hoe kan dit als je goed nadenkt, ons land rood en wij hebben de meeste gevaccineerde dan andere landen, hoe kunnen die landen op groen staan? In die landen hebben zij veel meer die niet gevaccineerd zijn. En toch zijn die landen groen. Zo lijkt het dan dat in ons land die gevaccineerd zijn de meeste besmettingen op loopt.
 • M.G. Bults

  2 jaar geleden
  Celine van Vlijmen. 100% correct. Sollidariteit is ver te zoeken. Was Corona maar voetbal. Mensen kijk naar elkaar om, niet naar Den Haag. Jammer dat de Zorg niet het probleem is van Geert Postmus, helaas. Ik begrijp zijn frustratie, maar we moeten het met z'n allen doen. Deze "regering" moeten we het niet van hebben, want zij hebben inderdaad alles kapot bezuinigd.
 • Bjorn Schilders

  2 jaar geleden
  Mogen die Duitsers dan wel Nederland binnen. Anders lekker rustig in Zeeland dit jaar 😎
 • de Kooker

  2 jaar geleden
  Het aantal coronabesmettingen weer gedaald.....wat denk je zelf????? Iedereen die nu op vakantie is laat zich echt niet testen. Daarbij hebben de mensen het vaak ook niet door dat ze besmet zijn. Dus aantal besmettingen gedaald? Ik denk van niet. Eerder het tegendeel. Ze moeten kijken naar de ziekenhuisopnamen en die stijgen!
 1. Expert maakt gehakt van aannames RIVM over deltavariant: ‘Volstrekt onderschat’
  PREMIUM

  Expert maakt gehakt van aannames RIVM over deltavari­ant: ‘Volstrekt onderschat’

  Als er één iemand is in Nederland die het RIVM en de politiek er al langer van probeert te doordringen dat de deltavariant serieus genomen moet worden, is het arts-microbioloog Bert Mulder van het Nijmeegse Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). Stuk voor stuk maakt hij gehakt van de aannames die RIVM woensdag deed. ,,Er zijn dramatische beslissingen genomen op basis van ‘volstrekt onrealistische aannames over varianten’ die volgens hem ‘doordrongen’ zijn ‘van een veel te groot optimisme’.
 1. Reacties op aardbeving Turkije en Syrië: ‘De beelden achtervolgen mij de hele dag’

  Reacties op aardbeving Turkije en Syrië: ‘De beelden achtervol­gen mij de hele dag’

  ‘Ik ril ervan: ingestorte huizen, bebloede mensen op straat, het maakt het zó schrijend’ en ‘Dat je misschien geen mondkapje in je jaszak of tas hebt gedaan zou kunnen. Maar je maakt mij niet wijs als je in het openbaar vervoer reist en je allemaal mensen met mondkapjes ziet, dat je dan geen enkele ingeving krijgt om zelf ook je mondkapje even op te zetten’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 9 februari verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?