Ambulances en politie bij het studentenhuis aan de Evertsenstraat in Nijmegen. Inzet: de pil waar de studenten mogelijk onwel van werden.
Volledig scherm
PREMIUM
Ambulances en politie bij het studentenhuis aan de Evertsenstraat in Nijmegen. Inzet: de pil waar de studenten mogelijk onwel van werden. © Persbureau Heitink/Trimbosinstituut

‘Tesla’ is vermoedelijk de pil die zeven studenten een slechte trip én een ziekenhuisopname bezorgde

NIJMEGEN - ‘Tesla’. (Donker)roze pil met breuklijn. Verkocht als 2c-b. Inhoud: DOC, ‘een stof waar je heel lang en heftig van kan trippen. Dit kan vaak leiden tot paniekaanvallen en zelfs ziekenhuisbezoek. Gebruik deze pil absoluut niet.’

8 reacties

 • Jeffrey Schouten

  1 maand geleden
  @Cornelis van den Blink: wat een onzin....in 2016 waren er 573 coffeeshops in NL, in 2018 waren het er 567 en in 2019 waren het er 570, dus dat "uit de grond schieten als paddestoelen" is echt geen sprake van. Ook kan je in een coffeeshop alleen maar blowen (ipv "allemaal soorten drugs gebruiken") en zolang je dat met mate doet ben je je zelf echt niet gelijk aan het vergiftigen.
 • Duijzers

  1 maand geleden
  De toetsenbord helden cq de moraalridders zijn hier ook weer gelukkig.. en voor diegene die over hun biertje of (sterk)drankje beginnen, dat is net zo goed drugs die ellende aanrichten, alleen een geaccepteerde drugs. Dus eerst in je eigen spiegel kijken voor je een ander becommentarieerd.
 • hans griot

  1 maand geleden
  En dat zijn dan studenten. Mensen waarvan je verwacht dat ze hun hersenen gebruiken. Dat valt dus tegen.
 • M.W.A. Burgers

  1 maand geleden
  Hoezo naar ziekenhuis? Geen plek voor hartoperaties en kankerpatienten maar wel voor dit soort sukkels. Boete gekregen voor overtreden coronaregels? Namen bekend maken en bij Corona besmetting niet opnemen maar naar ouders brengen.
 • Cornelis van den Blink

  1 maand geleden
  De jeugd heeft de toekomst, geld niet voor iedereen. Ik kan straks geen bier meer kopen in de supermarkt, maar de coffeeshops groeien als paddenstoelen uit de grond waar de jeugd zich lekker kan laten vergiftigen met allerlei soorten drugs. Moet kunnen volgens D66, toch.
 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'
  Play

  Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'

 2. Van Basten over Klassieker: 'Als dit het niveau is, hebben we een groot probleem'
  Play

  Van Basten over Klassieker: 'Als dit het niveau is, hebben we een groot probleem'